NAJMOĆNIJA ŽENA U NOVOM PLENKOVIĆEVOM TIMU: Već je izazvala pomutnju u svom resoru

Foto: Cropix

Samo 16 ministara sjedi u novoj Vladi premijera Andreja Plenkovića, no unatoč tome što je osjetno srezao svoj kabinet, ministarstva će uglavnom voditi ljudi koji su javnosti poznati.

S druge pak strane Ministarstvo turizma i sporta preuzima mlada Karlovčanka Nikolina Brnjac, koja slovi za najvažniju ženu u Plenkovićevom timu.

”Za nju se od ranije zna da ima Plenkovićevu potporu, on je prije više od pola godine isplanirao da će ona biti njegova ministrica.

Šteta je što joj je pripalo Ministarstvo turizma, jer je za nju premijer imao veće planove. O njoj se malo govorilo jer je došla korona koja je u sjenu gurnula hrvatsko predsjedanje Vijećem EU, u sklopu kojeg je ona trebala biti zvijezda. Ona je trebala dočekivati europske vođe, koordinirati ih, s njima je u stalnom kontaktu, ona u svakom trenu može nazvati Angelu Merkel, vrlo je uspješna i spretna premda se o njoj jako malo zna”, komentira naš sugovornik iz vladajuće stranke.

No, među turističkim djelatnicima priznaju kako bi njen izbor mogao biti potpuni promašaj budući da se radi o ženi koja sa turizmom uistinu nema nikakve veze. Nema potrebno znanje, iskustvo pa ni kontakte, a vrememna za upoznabvanje sa sektorom kojega je preuzela naprosto nema, s obzirom na krizu kojoj svjedočimo. Problematično je i to što je Brnjac po struci inžinjerka željezničkog prometa što doista i potvrđuje teze o tome da sa turizmom nema nikakve veze.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI