NAJINTRIGANTNIJA DODIRNA TOČKA NAJVEĆIH HRVATSKIH AFERA! Jeste li primjetili što im je zapravo zajedničko?

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Količinu afera koje su u posljednja dva desetljeća potresle našu zemlju teško je pobrojati, no svima njima, uključujući i ovu posljednju zagrebačku zajedničko je to što su u njima sudjelovale utjecajne društveno-političke i poduzetničke figure koje su pristale na korupciju koja se odvijala po raznim restoranima, stranačkim prostorijama i kojekakvim klubovima, u kojima se torbarilo s golemim količinama novca.

Posljednji uglednik o kojemu je ovog mjeseca “brujila javnost” glavni je ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić koji je prema tvrdnjama Uskoka pokojnom zagrebačkom gradonačelniku nosio mito od 50 tisuća eura kojega mu je poslao poduzetnik Milan Lončarić. Primopredaja se prema Uskoku odvijala u poznatom zagrebačkom restoranu Kamanjo.

Jedno je vrijeme u Sanaderovoj eri HDZ-om kružila priča o torbi sa četiri milijuna kuna gotovine koja je kružila stranačkom središnjicom. Da se gotovinom baratalo i podmićivalo na sve strane postalo je jasno nakon afere Planinska kada je bivši HDZ-ov saborski zastupnik i vlasnik mesnica Stjepan Fiolić otkrio kako je u kutiji za hrenovke Sanaderu u njegovu vilu u Kozarčevoj donio deset milijuna kuna i milijun eura. Tu je vilu u procesu za Fini mediju spominjao nekadašnji šef Carine Mladen Barišić koji je govorio o torbi sa 40 milijuna kuna koju je predao Sanaderovima.

Mačak u vreći

Milijun kuna u gotovini poduzetnik Krešo Petek navodno je digao i spremio u prtljažnik te nedugo potom predao bivšem šefu Janafa Draganu Kovačeviću, u njegovom čuvenom Klubu u Slovenskoj ulici.



Ovaj je dvojac u to vrijeme bio pod mjerama pa su se i policijski službenici mogli uvjeriti u tijek ovog novca iz kojeg je kasnije stasala afera Janaf u sklopu koje se spominjalo ime još jednog poduzetnika – Gorana Puklina kojega se sumnjči da je za Kovačevića krio milijune koje je u torbi i u vrećici nosio u svoj automobil, vraćajući se bez njih u stan, no ustanovilo se kako je u torbi bio mačak kojega je nosio veterinaru.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI