NAJGORE NAM TEK SLIJEDI: Nalazimo se usred toplotnog vala, temperature će do petka samo rasti

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Usred smo novog toplinskog vala. Dnevne temperature na kopnu sve do petka neće se spuštati ispod 35, a puno ugodnije neće biti i preko noći kada će se temperatura kretati oko 20 stupnjeva.

Gotovo identične vrijednosti prognoziraju se i za obalu, preko dana sunčano, bez oblaka i prosječne temperature između 33 i 35, preko noći će živa u termometru padati do 25 stupnjeva.

“Posebno će neugodno biti u gradskim središtima”, napominje za prognostičarka Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a, javlja HRT. Najavila je i kad možemo očekivati kakvo-takvo osvježenje.

“Blagi pad temperature vjerojatan je tijekom vikenda, kada raste i vjerojatnost za mjestimičnu kišu, koja je na Jadranu u nedjelju i ponedjeljak moguća uglavnom na sjevernom dijelu”, kazala je Mikuš Jurković.

Najviše temperature danas se očekuju na istoku zemlje, ondje će “pržiti” i 36 Celzijusa, dok će na Jadranu život otežavati saharski pijesak koji i dalje pristiže. Postoji šansa da će malo, kratkoročno osvježenje biti u Istri i Primorju gdje su mogući mjestimični pljuskovi.



Vrhunac toplinskog vala stiže u petak, kada bi temperature mogle dosegnuti čak 38 Celzijusa, a pravo osvježenje je izglednije s prvim danima kolovoza.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI