NADZORNI ODBOR INA-e BIRA NOVU UPRAVU: Svi hrvatski članovi imenuju se na šest mjeseci do izbora koji će se provesti putem javnog natječaja

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Nadzorni odbor INA-e u srijedu održava sjednicu na kojoj bi trebao odabrati novu šesteročlanu Upravu. Podsjetimo, Vlada je predložila tri kandidata pa bi tako u Upravu trebali ući Marin Zovko, Hrvoje Šimović i Miroslav Skalicki.

Oni bi trebali zamijeniti aktualne članove Uprave Ine Niku Dalića, Darka Markotića i Barbaru Dorić. Oni na svoje dužnosti u INA-i nisu podnijeli ostavke nakon što su to učinili mađarski, odnosno MOL-ovi članovi Uprave.

Prvo je ostavku dao predsjednik uprave Sándor Fasimon, nakon toga su njegov primjer slijedili i Ferenc Horváth i József Simola.

MOL će u Upravu INA-e kandidirati Pétera Rataticsa, koji bi trebao postati predsjednik Uprave te Krisztiana Pulaya i Berislava Gašu, koji je zapravo INA-in kadar, ali već godinama obnaša čelne dužnosti u MOL-u.

Kako je objavila Vlada, svi hrvatski članovi Uprave INA-e imenuju se na šest mjeseci do izbora koji će se provesti putem javnog natječaja.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI