NAĐI BRUTALNO NABROJIO SVE GRIJEHE HDZ-A I UDARIO NA FILIPOVIĆA: ‘Kao profesoru s Ekonomije ništa mu nije čudno, a milijarda je iscurila’

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Predsjednik stranke Fokus Davor Nađi na Facebooku je objavio status u kojem analizira je li ministar gospodarstva Davor Filipović znao da je iz Ine nestala milijarda kuna.

Status Davora Nađija prenosimo u cijelosti:

“Ministar Filipović (HDZ) je sjedio u Nadzornom odboru, a ništa nije znao?

Podsjetimo, financijski izvještaji kompanije za 2021. dolaze na Nadzorni odbor početkom 2022. godine. Tada se Nadzorni odbor INA-e o njima treba očitovati, a tada je u Nadzornom odboru sjedio ministar Filipović. Tako je i bilo… Na sjednici NO-a održanoj 23.3.2022. svi izvještaji su prihvaćeni bez primjedbi, što znači da ih je prihvatio i ministar Filipović.

Pazite, iz kompanije iscuri milijarda kuna, a njemu, profesoru s Ekonomskog fakulteta, ništa nije čudno.Ako se ne varam, Filipović je to opravdao s izlikom da se izuzeo od glasanja. Po statutu INA-e, nije se moguće izuzeti od glasanja jer su članovi Nadzornog odbora upravo za to plaćeni, osim ako se radi o sukobu interesa. E sad, ako se stvarno Filipović izuzeo, što bi moralo biti u zapisnicima navedeno a nije, postavlja se pitanje kakav je to imao sukob interesa? Ne bi li on to trebao podijeliti s javnosti? I zašto je onda uopće prihvatio tu poziciju? Inače, po statutu INA-e, na sjednicama Nadzornog odbora nije moguće biti suzdržan, nego se glasa ZA ili Protiv. Filipović je očito glasao ZA.

“Ili ga treba smijeniti, ili je imao Plenkovićev blagoslov”

Očito, ili Filipović kao profesor s Ekonomskog fakulteta i čovjek s dugogodišnjim iskustvom u radu Nadzornog odbora Hrvatskih šuma nije primijetio baš ništa čudno, iako je iscurila milijarda kuna, ili je dobro znao što se događa.

Dakle, ili ga premijer treba odmah smijeniti iz NO-a INA-e i mjesta ministra ili je to sve radio očito uz blagoslov onog tko ga je i postavio – Andreja Plenkovića!

P.S. Ako je točna informacija koja je izašla, a to da je Filipović redovito komunicirao sa Škugorom, onda je jasno koja je od te dvije alternative točna”, napisao je Davor Nađi.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI