NA VELIKU GOSPU NEĆE BITI PROCESIJE U SINJU! Bulj je uporan: ‘To nije dobra vijest’

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Na blagdan Velike Gospe 15. kolovoza u Sinju ni ove godine neće biti tradicionalne procesije vjernika gradskim ulicama zbog epidemioloških mjera, no 14. i 15 kolovoza u Sinju će se služiti 27 misa, rekao je fra Ante Čovo, gvardijan Franjevačkog samostana Gospe Sinjske.

To će biti druga godina zaredom da procesije u Sinju neće biti zbog epidemioloških mjera.

“Među tim misama tri će biti glavne: uočnicu će 14. kolovoza u 18 sati predvoditi mons. Jure Bogdan, vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj, na blagdan Velike gospe, 15 kolovoza, u 11 sati svečano misno slavlje predvodit će nadbiskup splitsko-makarski mons. Marin Barišić, dok će navečer na blagdan u 18 sati misu predvoditi provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja u Splitu fra Marko Mrše.


Gradonačelnik Sinja Miro Bulj izrazio je žaljenje zbog takve odluke franjevaca što zbog epidemioloških razloga na blagdan Velike Gospe neće biti procesije u Sinju.

“Za mene kao gradonačelnika nije dobra vijest da neće biti procesije na Veliku Gospu u Sinju i žao mi je zbog toga,” kazao je.Dodao je kako ne vidi razloge da se ne održi tradicionalna procesija u Sinju na blagdan Velike Gospe, dodavši da se u Međugorju, u Bosni i Hercegovini, ‘vjernici okupljaju bez problema’.

“Prošlogodišnje neodržavanje procesije na Veliku Gospu u Sinju i moglo se razumjeti, ali ove godine ne vidim ni jedan razlog za takvo što, jer otvorili smo se turistima, ljudi se okupljaju na gradskim trgovima u drugim gradovima i jedino je problem Sinj da u njemu prijeti opasnost od zaraze koronavirusa,” izjavio je Bulj.

Dodao je kako mu je ‘takva odluka neprihvatljiva’ jer, kako kaže, procesija na blagdan Velike Gospe u Sinju je važna za taj grad i zbog vjerskog turizma.

Osim toga, i dalje traži dulje radno vrijeme za kafiće.

Bulj je također rekao kako bez obzira na to što neće biti procesije na blagdan Velike Gospe u Sinju, on će inzistirati da se na taj dan omogući ugostiteljima produženo radno vrijeme, i u tom smislu spreman je kao gradonačelnik preuzeti svu odgovornost na sebe.

Dodao je kako je na dan ovogodišnje Sinjske alke, 8. kolovoza, ‘preuzeo odgovornost na sebe’ tražeći da se ugostiteljima omogući produženo radno vrijeme i nakon ponoći.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI