Na ustanak uvijek spreman – poziva nas Duško Ljuština!

Marko Lukunic/PIXSELL

Čvrstom pesnicom poziva nas Ljuština na ustanak, odnosno njenom simbolikom i ovim plakatom, podsjeća nas koji smo osjetili na svojoj koži režim Jugoslavije i jako, jako dobro nam je poznat taj znak

Dušan Ljuština nakon što je preživio sve vladavine i sigurno ulazi u hrvatsku mirovinu, poziva nas na 41. dane satire.

On se drsko, ali odvažno ruga svim hrvatskim mučenicima poginulim na Križnom putu i skorašnjem nedjeljnom sjećanju na žrtve na Macelju, naime u noći s 4. na 5. lipnja 1945. ubijeno je 21 svećenik na Macelju na Križnom putu.

Samo u maceljskim šumama postoje još 130 neistraženih jama, i pobijeno je 13. tisuća osoba, Dušane Ljuština, ako niste znali. Pod istom tom pesnicom, u ime antifašizma, za kojeg tvrdite da je to temelj Hrvatske države, a ne domovinski rat!

Čvrstom pesnicom poziva nas Ljuština na ustanak, odnosno njenom simbolikom i ovim plakatom, podsjeća nas koji smo osjetili na svojoj koži režim Jugoslavije i jako, jako dobro nam je poznat taj znak.

On nas vraća na obilježavanje sve državnog praznika njegove neprežaljene Jugoslavije, Dan borca, 4. srpnja u Srbu, u Lici koja se po novinaru Španoviću nalazi u Jugoslaviji. Ljuština tako uoči njegovih omiljenih blagdana, a to je Dan antifašističke borbe i Dan borca organizira kulturnu manifestaciju u svom kazalištu čija gostovanja su najvećim dijelom “regionska”. Što nas ni ne čudi jer on kao “spiritus movens” zagrebačke i hrvatske kulture uspješno sve ove godine i radi na njezinom održavanju i promociji. Zanimljivo je također, tko ga sve promovira? ali nam nije jasno zašto sad nakon toliko godina tišine i tihog obrta, Duško ima potrebu govoriti. Ostaje nam za vidjeti, iz dobro obaviještenih krugova saznajemo da je Ljuština zainteresiran postati i narodnim poslanikom u Saboru na skorašnjim parlamentarnim izborima.



SKK_DaniSatire2017_PR

Facebook Comments

Loading...
DIJELI