NA ULICU 160 RADNIKA: Meggle gasi svoju proizvodnju u Osijeku

Njemačka Meggle grupa trenutačno se nalazi u procesu optimizacije čitavog poslovanja s ciljem postavljanje dugoročnih ciljeva. Sukladno takvim budućim odlukama, donešena je odluka o restrukturiranju poslovanja u Hrvatskoj i gašenje proizvodnje u Osijeku do kraja 2020. godine. Prema tome, čak 160 radnika ostat će bez posla.

Prioćenje Meggle grupe u Hrvatskoj prenosimo u cijelosti:

“Meggle će od 1. siječnja 2021. na hrvatskom tržištu poslovati kroz novi model poslovanja. Odluka o restrukturiranju poslovanja u Hrvatskoj i gašenju proizvodnje u Osijeku donesena je zbog dugogodišnjih poslovnih izazova i niza kriza koje su imale negativan utjecaj na poslovanje, od krize aflatoksina, preko krize Agrokora do najnovije koronakrize. U procesu restrukturiranja i zatvaranja proizvodnje bit će otkazno oko 160 ugovora o radu zaposlenicima čija radna mjesta se gase.

Meggle će kao poslodavac u procesu restrukturiranja postupati odgovorno i socijalno osjetljivo te osigurati kvalitetne otpremnine i uvjete raskida ugovora o radu uz socijalni dijalog sa zaposlenicima i svim relevantnim tijelima. Odluka o gašenju proizvodnje odgađana je više puta zadnjih nekoliko godina s nadom da će se uvjeti poslovanja i okolnosti poboljšati te je konačno donesena tek kada su definitivno istražene sve druge opcije. U proizvodnju i poslovanje u Hrvatskoj Meggle grupa u zadnjih 15 godina uložila je više od 130 milijuna kuna.

Meggle će sukladno odluci o gašenju proizvodnje raskinuti suradnje sa svojim kooperantima i dobavljačima sirovina. Sve svoje ugovorne obveze prema njima Meggle će kao i do sada pravovremeno i u cijelosti ispuniti. Na hrvatskom tržištu je potražnja sirovog mlijeka kronično veća od ponude te će Meggle svojim pouzdanim dobavljačima, među kojima je i 200 malih seoskih domaćinstava, pomoći u brzom pronalasku novih kupaca ili otkupljivača.”Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI