NA POMOLU NOVI OBRAT? Izvor iz istrage: Na ostacima letjelice ipak nisu pronađeni tragovi eksploziva?

foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ ua

Na dijelovima letjelice koja je pala na Zagreb na kojima je završeno vještačenje nije bilo tragova eksploziva, doznaje Dnevnik Nove TV iz izvora bliskih istrazi.

Uzorci vještačeni u najvećem policijskom forenzičkom centru nisu pokazali tragove eksploziva na dijelovima koji su analizirani, doznaje Dnevnik Nove TV.

U Ministarstvu obrane ne odustaju od svojih tvrdnji da je letjelica nosila bombu i bila opremljena eksplozivom . Potkrepljuju to pričom o različitim fragmentima i dokazima do kojih je došla vojna policija u istrazi. U NATO-u nisu imali takve podatke.

“Indicije koje imamo zasad o padu drona u Hrvatskoj govore da to nije bio naoružan dron ni oružani napad”, poručio je prije nekoliko dana glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg.

Istog je dana premijer Andrej Plenković demantirao Stoltenberga.



Nije dvojio ni ministar obrane Mario Banožić nakon što dio stručnjaka za sigurnost nije povjerovao u priču o nekoliko desetaka kilograma teškoj bombi u letjelici. Tvrdili su da je riječ o sustavu za samouništenje podataka, pa i manjim retro-raketama koje su trebale usporiti i stabilizirati pad letjelice.

“Iz letjelice koja je trebala biti izviđačka imate fragmente eksploziva i iz fragmenata doznajete za bombu, a sada već doznajemo i na koji se način sve to trebalo odigrati”, rekao je ministar prije pet dana.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI