Na pomolu novi izbori u Splitu: Ivica Puljak ostao i bez potpore SDP-a?

Photo: Milan Sabic/PIXSELL

Split je kao što je poznato dobio u lipnju novog gradonačelnika, Ivica Puljak iz stranke Centar zasjeo je u vruću fotelju drugog grada u Hrvatskoj.

U posljednje je vrijeme izložen brojnim kritikama nakon što je odradio prvih 100 dana vlasti. Kritike ne dolaze samo očekivano iz redova oporbe, HDZ-a i HGS-a,  već je sve više onih iz vladajuće koalicije koji o radu Ivice Puljka ne misle previše pozitivno.

Jedan od njih je i SDP-ov kandidat za splitskog gradonačelnika na proteklim izborima, splitski gradski vijećnik. On se uz dosta kritike osvrnuo na svom Facebook profilu osvrnuo na prvih 100 dana Ivice Puljka na mjestu gradonačelnika Splita.


Prošlo je famoznih 100 dana nove vlasti, 100 dana u kojima nismo vidjeli apsolutno nikakav pozitivan pomak, 100 dana kojih su obilježili populizam, laži, netransparentnost i politički revanšizam.

Da je gradonačelnik Puljak ovih 100 dana proveo kao član Uprave ili izvršni direktor bilo kojeg trgovačkog društva uvjeren sam da bi dobio izvanredni otkaz jer u realnom sektoru ne prolaze naslikavanja i populističke parole, već mjerljivi ciljevi, efikasnost, rezultati, odnosno sve ono što Puljak ne zna i ne može.Na akciju „Očistimo grad“ potrošio je 100.000 kn više od stvarnog troška, usred turističke sezone pozvao je građane da glomazni otpad odlažu pored kontejnera da naši građani i gosti svakodnevno gledaju odbačene trosjede, kuhinjske elemente i wc školjke, dok je uži centar grada grcao u problemima s odvozom otpada i prljavim pješačkim zonama, osobito Trg Gaje Bulata.

Odlučnost i neviđenu socijalnu neosjetljivost pokazao je dajući otkaz čistačici koja je po njemu nepotrebna, a u biti samo je kolateralna žrtva političkog revanšizma i za Puljka nije ništa bitnija od prepilanih stupića na parkingu.

Gradonačelnikov Javni poziv najveća je prevara građana, naravno uz neprestano ponavljanje mantre o transparentnosti i do sada tobože neviđenom modelu upravljanja gradom. Nazvao bih ovaj proces čak i farsom, ali bez onog humorističnog u opusu jer nažalost nema mjesta smijehu.

Preko 500 građana entuzijastično su poslali svoja motivacijska pisma i životopise nadajući se da će svojim iskustvom i obrazovanjem unaprijediti rad gradskih tvrtki, ne znajući da su Puljkovi kandidati već unaprijed određeni po modelu sponzorstva i političke podobnosti.

Da je Puljak želio provesti transparentan i pošten odabir najboljih kandidata onda bi proveo javni natječaj, testiranje, bodovanje kandidata i intervju, što naravno Puljku nije nikada bio cilj.

U ovih 100 dana dao sam novoj vlasti priliku da pokažu novi smjer upravljanja gradom, uvažavajući legitimitet koju su im dali građani Splita i nisam sudjelovao u niti jednom sastanku tzv. vladajuće većine.

Ivica Puljak nije promjena kojoj su se građani Splita nadali, nije gradonačelnik koji može pokrenuti Grad i kao takav nema moju podršku u Gradskom vijeću. Od najavljenog „centra svita“ obitelj Puljak postala je „centar Splita“.

Uspavanom gradu koji desetljećima stagnira ne trebaju ljudi kojima ni 100 dana nije dovoljno za buđenje i po svemu sudeći novi izbori su jedino rješenje” poručio je nezadovoljni Ante  Franić.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI