NA POMOLU NOVA VELIKA AFERA! Pada još jedan istaknuti HDZ-ovac? Policija upala u zgradu Fonda za zaštitu okoliša

Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX, Facebook

Kako doznaje RTL, u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost policija izuzima dokumentaciju vezanu uz projekt sanacije jame Sovjak u Rijeci koji je radila GK Grupa, a čiji je predsjednik uprave Robert Gotić danas uhićen u Varaždinu, a kojeg se s još dvije osobe tereti za primanje mita.

Kako je doznaje iz izvora bliskih istrazi istražitelji su došli u prostorije fonda zbog izuzimanja dokumentacije i drugih dokaza, no nitko iz te institucije nije osumnjičen.

Policija je pretražila i urede u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Kako piše Jutarnji, pretražen je i dom bivšeg predsjednika Fonda Siniše Kukića, koji prema dosad poznatim informacijama nije među osumnjičenima.

 

Nova akcija Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO) i policije je u tijeku. Kako doznaje Večernji list,  u Varaždinu  se istražuju se zloporabe na štetu EU povezane s namještanjem natječaja oko pročistača.Ovaj put istražuju se zloporabe na štetu EU povezane s namještanjem natječaja oko pročistača. Na meti istražitelja su tri osobe iz Varaždina kojima je policija pokucala na vrata s nalozima za pretragu. Vrijednost spomenutog projekta je kako se neslužbeno doznaje oko 30 milijuna eura.

Regionalni piše da su ‘na meti’ predsjednik uprave GK Grupe, Robert Gotić, inače istaknuti član HDZ-a i bivši direktor Varkoma Željko Bunić, doznaje Regionalni.

O akciji se oglasio i MUP.

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Služba Zagreb po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja u Republici Hrvatskoj provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita.

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćene su tri osobe s područja Policijske uprave varaždinske. U tijeku je provođenje više dokaznih radnji na području više policijskih uprava (zagrebačke, varaždinske, vukovarsko-srijemske i istarske).

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će protiv osumnjičenih osoba podnijeti kaznenu prijavu Uredu europskog tužitelja u Republici Hrvatskoj, kada ćemo biti u mogućnosti objaviti priopćenje s više detalja.

Oglasili su se gradonačelnik i župan.

Izjavu gradonačelnika Nevena Bosilja prenosimo u cijelosti:

“Ovo što se danas događa ima tri komponente: istražnu, upravnu i političku. O istražnoj komponenti ne znamo više od vas novinara, iznenađeni smo, provode se istražne radnje i bit ćemo svi obavješteni o tome. Što se tiče upravne komponente, Grad Varaždin će apsolutno pružiti podršku istražnim organima i svi odjeli, službe, kao i tvrtka Varkom, dat će sve potrebne komponente i biti na dospoziji istražiteljima jer mi nemam što skrivati. Treća je politička komponenta. Meni je kao gradonačelniku Varaždina izuzetno žao što se ovo događa u našem gradu, ali ovo je samo završni pečat nečemu ako stavljate privatni interes ispred javnog, a što o tome misle građani Varaždina oni su to rekli na proteklim izborima i ovo su samo repovi koji se vuku još od prethodne vlasti. Navodno je uhapšen direktor kojega je postavljao Ivan Čehok. Naslijedio sam 30 sudskih sporova, raznih, predstavnici prethodne vlasti imaju nekoliko kaznenih prijava koje se vode, jedna više manje za njih očito ništa ne znači”.

“Kao što je poznato u više navrata i to javno, pa između ostalog i na sjednicama županijske skupštine, zalagao sam se da tijela istrage provedu istražne radnje u svim imalo sumnjivim poslovima. Također smatram da im je potom i obveza da javnost obavijeste o ishodu istrage tj. da li je došlo do podizanja optužnice ili odbacivanja prijave. Između ostalog, zato postoje i zato ih porezni obveznici plaćaju. Bez obzira što Varaždinska županija nema udjela u tvrtki Varkom, već je ona u vlasništvu gradova i općina s našeg područja, nadam se da navedena istraga neće ugroziti njeno poslovanje”, kazao je župan Stričak.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI