NA PELJEŠKOM MOSTU NESTALI PRVI STUPIĆI! ‘Radi se o izoliranom slučaju’, sve snimamo i pratimo’

Foto: Vojko Basic / CROPIX

Pelješkim mostom do sada je prošlo 50-ak tisuća vozila od otvorenja. Dan nakon otvorenja stigli su apeli da pješacima nije mjesto na Pelješkom mostu.

Na pitanje poštuju li ljudi to pravilo ili je selfie s mosta i dalje popularan  šefica Centra za kontrolu prometa Hrvatskih cesta Irena Čačić se zahvalila medijima i svima koji su slali pojačali svijest da pješacima nije mjesto na mostu te kaže kako su uspjeli u svom naumu.

S mosta su već nestali i prvi stupići , koji je uzrok tog a i tko će platiti popravak? “Radi se o izoliranom slučaju. Riječ je o profesionalnom vozaču i svaki vozač zna prometne znakove i njegova odgovornost je da zna da se na ovoj cesti ne može okretati i doveo je u direktnu opasnost i sebe i sve sudionike u prometu”, objasnila je Čačić za RTL i još dodala da se ograničio promet za teška teretna vozila.

Pristupne ceste su većim dijelom iscrtane punom linijom, ali je neki odluče ignorirati u prestižu automobile.

Može li ih se putem ovog videonadzora u sobi detektirati i kazniti?



“Sve snimke na kamerama se pohranjuju i na zahtjev službene osobe, odnosno policije, možemo izuzet te snimke i slati ih. Takav manevar pretjecanja preko pune linije je zapravo najopasniji. Nemojmo zaboraviti da je riječ o ljetnim mjesecima i cestama se voze mnogobrojne obitelji pa apeliramo na poštivanje pravila”, istaknula je voditeljica Centra.

“Za sada nije bilo prometnih nesreća. imali smo nekoliko vozila u kvaru i to smo brzo riješili”, kazala je Čačić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI