NA OSOBNI ZAHTJEV: Razriješen predsjednik Upravnog vijeća KBC-a Osijek

Foto: Ivan Peric / CROPIX

Na osobni zahtjev predsjednika Upravnog vijeća Kliničkoga bolničkog centra Osijek Mate Lukića, Vlada ga je razriješila dužnosti na zatvorenom dijelu sjednice. Novim predsjednikom Upravnog vijeća imenovala je Gordana Žanića.

Na zatvorenome dijelu današnje, 124. sjednice Vlade doneseno je više odluka o razrješenjima i imenovanjima.

Donesen je Zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru Agencije za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama d.o.o. imenovanje Ivane Gudelj Tičak za članicu Uprave, do provedbe natječaja za imenovanje člana Uprave Agencije, na razdoblje od najduže šest mjeseci.

Na zatvorenome dijelu sjednice Vlade utvrđena su stajališta Republike Hrvatske za sastanke europskog Vijeća ministara: Vijeće za pravosuđe i unutarnje poslove (JHA), 9. i 10. lipnja 2022., Vijeće za konkurentnost – unutarnje tržište i industrija (COMPET – Internal Market and Industry), 9. lipnja 2022., Vijeće za konkurentnost – istraživanje i svemir (COMPET – Research and Space), 10. lipnja 2022., Vijeće za vanjske poslove u trgovinskom formatu (FAC Trade), 12. – 15. lipnja 2022., Vijeće za poljoprivredu i ribarstvo (AGRIFISH), 13. lipnja 2022. te Vijeće za zapošljavanje, socijalnu politiku, zdravstvo i pitanja potrošača, u formatu ministara zdravstva (EPSCO Health), 14. lipnja 2022.

S obzirom na to da je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastanku Vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ona prethodno ne objavljuju, podsjeća se u priopćenju.



Prihvaćeni su prijedlozi odluke o zatvaranju konzulata, o osnivanju konzulata te o davanju suglasnosti za otvaranje privremenih konzularnih ureda. Budući da su te točke označene stupnjem tajnosti “tajno” i “ograničeno”, iz Vlade napominju da ih nisu u mogućnosti objaviti, poštujući odredbe međunarodnih sporazuma.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI