NA MILANOVIĆA STIGAO JOŠ JEDAN UDAR: ‘Čini se da mu je bolji čak i Karamarko, ne znam što bih uopće rekao’

Foto: Screenshot N1

Predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj, ujedno i HDZ-ov partner u vladajućoj većini, bio je gost N1 Studija uživo, gdje je komentirao rekonstrukciju Vlade, kao i sukobe između Vlade i predsjednika RH Zorana Milanovića.

Čuraj je potvrdio da je predsjednik Vlade Andrej Plenković koalicijske partnere izvijestio o imenima koja će danas biti predstavljena na koalicijskom sastanku u sklopu rekonstrukcije Vlade, te da su ta imena na tragu dosadašnjih medijskih napisa u ozbiljnijim medijima.

“Zadovoljan sam, na političku funkciju biramo one koji imaju političkog iskustva”, rekao je pa dodao da je kolega Marin Piletić u Saboru, a bio je i biran za čelo grada dva puta.

“Zna osnovne postulate politike. Za Davora Filipovića je ista stvar. Već se kandidirao za kandidata za gradonačelnika Zagreba i da postoji nešto sporno sigurno bi se do sada pojavilo u medijima”, smatra Čuraj.

Što se tiče novog ministra Ivana Paladine koji je zamijenio Darka Horvata, ocijenio je da sigurno nije najsretnija situacija jer se piše više o novom minsitru nego onome što on radi.



“To treba što prije razriješiti, a ne da stalno nešto novo izlazi”, kazao je Čuraj.

Rekao je i da ne bi odbio sudjelovati u protokolu u kojem bi bio Zoran Milanović, a na pitanje bi li ga on sam zvao negdje odgovara:

“Ne znam koliko je pametno ovo reći, ali on je predsjednik za kojeg sam glasao i svojedobno i agitirao. Sada nakon ovog ne znam što bih rekao. Po ovoj retorici ispada da je njemu Tomislav Karamarko puno bolji kao predsjednik HDZ-a nego Plenković. Nama recimo nije. Mi s takvim HDZ-om ne bismo koalirali, a on nije imao niti približan vokabular vezano uz tadašnjeg predsjednika HDZ-a.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI