Na kraju će DORH ipak preuzeti žena? Vlada kao nasljednika Jelenića vidi Hrvoj-Šipek

dorh

Pošto je zbog afere “Masoni” glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić dao ostavku, ova visoka funkcija već je neko vrijeme upražnjena. Vlada je u aktivnoj potrazi osobe koja će zasjesti u ovu vruću fotelju, a za tu se funkciju prijavilo šest kandidata nakon kojih je kao favorit za tu poziciju izniknuo je Dubrovčanin Nikša Wagner, koji iza sebe ima impresivnu karijeru.

Dubrovčanin i zamjenik u Županijskom državnom odvjetništvu Nikša Wagner, kao zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Splitu radi 11 godina, a bio je i općinski državni odvjetnik u Splitu i Dubrovniku. Odlikovan je kao hrvatski branitelj, bio je i djelatni časnik, istražitelj u Kriminalističkoj vojnoj policiji, u 72. bojni Vojne policije i pri Upravi vojne policije MORH-a. No kako smo i već pisali o tome, Vladin prvi favorit je dosadašnja Jelenićeva zamjenica Zlata Hrvoj-Šipek.

I kako se neslužbeno doznaje iako je Wagner ostavio dobar dojam na predstavljanju, Vlada bi se na kraju mogla odlučiti za svog prvotnog favorita Hrvoj-Šipek.

Hrvoje-Šipek je iz Građansko-upravnog odjela DORH-a čija je glavna zadaća zaštita imovinskih interesa države, a tamo je karijeru gradila zadnjih 20 godina. u Državno odvjetništvo došla je još 2000.godine, pripajanjem bivšeg Državnog pravobraniteljsva koje je devedesetih bilo samostalna institucija. Kritičari tvrde kako je njen najveći problem upravo to što nema doticaja s kaznenim pravom. Hoće li na kraju po prvi puta ovu odgovornu i uvijek vruću funkciju opreuzeti žena pričekajmo još neko vrijeme, zadnja riječ je unatoč svemu i novom načinu izbora ipak Vladina.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI