NA DANAŠNJI DAN PREMINUO MLADI VOJNI ANALITIČAR: Objektivne analize Jana Ivanjeka širile su pozitivnu energiju u pretežito pesimističnom javnom prostoru

Facebook

Već je prošlo godinu dana od smrti vojnog analitičara Jana Ivanjeka. Napustio nas je na današnji dan 2021. godine.

“Jan je bio jedan od najboljih hrvatskih vojnih analitičara te javnosti najdostupniji. Dobro pojašnjenim i vrlo zanimljivim audiovizualnim sadržajem na svom Youtube kanalu Croops, Jan je svoje stručno znanje učinio dostupnim široj publici.

Njegove optimistične, ali i dalje objektivne analize širile su pozitivnu energiju u pretežito pesimističnom javnom prostoru, čime se značajno razlikovao od drugih domaćih vojnih analitičara.

Osim Youtube kanala, Ivanjek je gostovao na televizijama HRT i N1 te podcastima Velebit i Inkubator.

Vojne analize i komentare pisao je za Jutarnji list, Spektar (prilog Slobodne Dalmacije), Globus i Večernji list.S radom ‘Specijalno ratovanje u medijima’, magistrirao je komunikologiju i povijest na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

Uz novinarski rad, bio je i djelatan pilot i padobranac.

Preminuo je od posljedica zloćudnog tumora u dobi od samo 31. godine.

Njegovim preranim odlaskom, Hrvatska je izgubila puno, no njegovi tekstovi te čak 131. epizoda Croopsa ostaju u sjećanje na njega”, piše na Facebook stranici Casus belli.

 

Screenshot
Facebook Comments

Loading...
DIJELI