NA ČEKANJU SVI VEĆI GRAĐEVINSKI PROJEKTI! Svađa između ministara Paladina i Malenice dovela do stagnacije građevinskih radova

Pixabay

Na čekanju su svi veći građevinski projekti zbog svađe ministara Ivana Paladina i Ivana Malenice, objavio je Jutarnji list.

U tekstu se podsjeća na to kako Vlada još nije donijela dokument kojim će se odrediti metodologija odobravanja povećanja cijena materijala tvrtkama koje posluju s državom.

Tim će se dokumentom pokušati ublažiti posljedica porasta cijena u građevinarstvu i regulirati indeksacija cijena građevinskog materijala kako bi se omogućio opstanak građevinskim tvrtkama, ali i realizacija plana gradnje infrastrukturnih objekata.

Taj se dokument trebao donijeti još početkom svibnja, ali to se nije dogodilo. Zbog odgađanja odluke o indeksaciji cijena sve više trpi provedba realizacije velikih infrastrukturnih objekata.

Ministar Oleg Butković, koji je bio na čelu Radne skupine za izradu prijedloga dokumenta, potkraj travnja imao je gotov prijedlog za Vladu. No, prošlog mjeseca je u vladi odlučeno da se sve prebaci ministru Paladinu uz obrazloženje kako je logično da takav dokument bude pod ingerencijom Ministarstva graditeljstva.



Prema neslužbenim informacijama, Paladina i njegovi suradnici krenuli su gotovo potpunu izmjenu prijedloga koji je napravila Butkovićeva radna skupina, zbog čega je došlo i do svađe u vladi.

Ministar Paladina prošli je tjedan na skupu Hrvatske komore inženjera građevinarstva priznao kako je bilo velikih razmimoilaženja unutar vladinih ministarstava oko njihovog prijedloga zaključaka.

Iako ga izrijekom nije spomenuo, najvećeg oponenta svojem prijedlogu Paladina ima u ministru pravosuđa Ivanu Malenici. Najveći spor vodi se oko toga je li prilikom izmjena cijena potrebna izmjena ugovora i utvrđuje li se indeksacijom povećanje cijene po jediničnim cijenama ili na ukupnu vrijednost ugovora.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI