MYLES SANDERSON UMRO NEKOLIKO SATI NAKON UHIĆENJA: Policija koristila ‘tehniku intervencije u potjeri’

Foto: Handout / Royal Canadian Mounted Police Saskatchewan

Drugi osumnjičeni brat za smrtonosne napade nožem u kanadskoj pokrajini Saskatchewan, preminuo je u bolnici samo nekoliko sati nakon privođenja u blizini Rostherna, potvrdila je Kraljevska kandaska konjička policija (RCMP). Podsjetimo, Myles Sanderson i njegov brat Damien, koji je u ponedjeljak pronađen mrtav, ubili su 10, a ranili 18 osoba.

Kako tvrde lokalni mediji, navodno je Myles Sanderson umro od samoranjavanja. Kanadska agencija Global News, pozivajući se na više izvora iz policijskih snaga, objavila je da se Sanderson predao policiji i da je živ odveden vozilom hitne pomoći. No, brzo nakon toga je preminuo od neodređenih ozljeda za koje se vjeruje da ih je sam nanio.

Sanderson je lociran u blizini grada Rostherna u Saskatchewanu. Nakon što je uočen, policija je izdala upozorenje o osobi s nožem koja je putovala u vozilu. Stanovnici područja Wakawe su obaviješteni da potraže skloništa i budu oprezni pri puštanju drugih u svoje domove, te da ne prilaze sumnjivim osobama i ne voze autostopere.

Kako je istaknuto za Global News, policija je upotrijebila “tehniku ​​intervencije u potjeri” što znači da su se zaletjeli u Sandersonovo vozilo s jedne strane i natjerali ga da izleti s autoceste. Njegovo vozilo je “usmjereno s ceste u obližnji jarak”. Nakon što je priveden u vozilu je pronađen nož.

Myles je optužen za ubojstvo prvog stupnja, pokušaj ubojstva te provalu i ulazak. Njegov brat Damien također, je bio optužen prije nego što je pronađen mrtav u ponedjeljak. Tijelo mlađeg brata pronađeno je na travnatoj površini blizu jednog od mjesta gdje se dogodio ubod nožem. Nagađa se kako ga je ubio upravo Myles. 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI