Muškarac pronađen mrtav u septičkoj jami je trgovac rabljenim automobilima Ante Zovko

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Policija i istražitelji imaju dokaze da ga je ubio Rudolf Ožić Bašić (koji se u međuvremenu objesio) koji mu je bio dužan

Nakon završene obdukcije policija je potvrdila da je mrtvi muškarac, koji je u četvrtak navečer pronađen u septičkoj jami u Makarskoj, trgovac rabljenim automobilima iz Splita Ante Zovko (46), piše Slobodna Dalmacija.

Policija i istražitelji imaju dokaze da je Rudolf Ožić Bašić ubio Zovka (obojica su bila trgovci rabljenim automobilima) s dva metka iz pištolja kalibra 9 mm, a meci su ga pogodili u predjelu prsnog koša. Nisu se zadržali u tijelu i pretpostavlja se da je Zovko ubijen iz neposredne blizine.

Osim Zovkovih dokumenata, u jami nije pronađeno ništa pa ni pištolj. Ostalo je još dvadesetak centimetara mulja u jami, ali će se to tek morati pretražiti jer operativcima trebaju maske s kisikom budući da postoji opasnost trovanja ugljikovim monoksidom.

Cijela priča s tragičnim završetkom počela je Ožić Bašić si je nekoliko dana nakon toga prerezao žile. Spasili su ga i odveli na psihijatriju splitske bolnice. Nakon nekog vremena je pušten kući, a samo četiri dana nakon izlaska objesio se na sjenici vlastite kuće. Ostavio je i pismo u kojem je navodno napisao da je digao ruku na sebe zbog financijskih problema.

Spominjalo se da je Ožić Bašić dugovao i nekoliko tisuća eura Zovku. Prije samoubojstva tri puta je ispitivan u policiji kao svjedok, no tvrdio je da je svoj dug otplatio.



Automobil koji je Ožić Bašić koristio policija je poslala u Centar za krim-vještačenja “Ivan Vučetić” u Zagrebu. Forenzičari će tražiti tragove krvi, barutnih čestica, kose i vlakana, a rezultati vještačenja koji tek trebaju doći trebali bi pokazati je li Ante Zovko na bilo koji način ozlijeđen u vozilu. 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI