MUŠKARAC MAČETOM OZLIJEDIO POLICAJCA! Obiteljski nasilnik (29) pod utjecajem alkohola ih je vrijeđao i omalovažavao prilikom intervencije na sisačkom području

Foto: Mate Piskor / CROPIX / Ilustracija

Nakon kriminalističkog istraživanja policija je pritvorskom nadzorniku predala osumnjičenog 29-godišnjaka, kojeg je i kazneno prijavila da je na sisačkom području mačetom nasrnuo na policijske službenike, priopćila je sisačko-moslavačka policija u petak.

Naime, u priopćenju se navodi da su policajci došli u njegov dom zbog dojave o obiteljskom nasilju, a jednoga od njih je muškarac pritom lakše ozlijedio.

Terete ga da je u srijedu, 31. svibnja oko 23 sata, u obiteljskoj kući “prilikom postupanja policijskih službenika radi dojave o nasilju u obitelji”, pod vidnim utjecajem alkohola prijetio policajcima, te uzeo mačetu “u namjeri da ih spriječi u obavljanju službene radnje”, piše u priopćenju PU sisačko-moslavačke.

Budući da je odbio alkotestiranje, policajci su ga uz uporabu sredstava prisile savladali i uhitili te priveli u policijsku postaju, a pri pokušaju oduzimanja mačete jedan je policajac lakše ozlijeđen.

Osumnjičeni je kazneno prijavljen za prisilu prema službenoj osobi u pokušaju, prijetnje i nasilje u obitelji, izvjestila je sisačko-moslavačka policija.



Foto: Mate Piskor / CROPIX / Ilustracija

Međutim, vrijeđanje i pružanje otpora policiji su u četvrtak 1. lipnja zabilježeni na sisačko-moslavačkom području u još dva slučaja. Tako su policajci u Topuskom zaustavili 65-godišnjeg muškarca na biciklu, koji je pod utjecajem alkohola od 2,21 promila vrijeđao i omalovažavao policajce, a jednoga je pokušao udariti.

Istog je dana u Zagrebačkoj ulici u Popovači, u kontroli prometa zaustavljen automobil kutinske registracije, kojim je upravljao pijani 32-godišnjak, te je utvrđeno da je imao 1,81 promila alkohola u krvi. Muškarac je za vrijeme postupanja također vrijeđao i omalovažavao policijske službenike, kažu u sisačko-moslavačkoj policiji.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI