MUP O JEZIVOJ POŠILJCI UKRAJINSKOJ AMBASADI: Odbili smo ga zaprimiti zbog upozorenja ukrajinskog Ministarstva vanjskih poslova da su i druga njihova veleposlanstva diljem Europe zaprimila sumnjive pošiljke

Foto: Goran Mehkek / CROPIX / Ilustracija

MUP uputio priopćenje o pošiljci ukrajinskom veleposlanstvu u Zagrebu:

“Možemo potvrditi da je odgovorna osoba Veleposlanstva Ukrajine u Zagrebu obavijestila policiju kako su današnjeg jutra od djelatnika pošte trebali preuzeti pošiljku/pismo.

Međutim, pošiljku/pismo su odbili zaprimiti i to zbog upozorenja ukrajinskog Ministarstva vanjskih poslova da su i druga ukrajinska veleposlanstva diljem Europe s adrese tog pošiljatelja zaprimila sumnjive pošiljke.

Odmah po saznanju policija je poduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a u koordinaciji s drugim sigurnosnim službama i u kontaktu s ukrajinskim Veleposlanstvom.

Diplomatska i konzularna predstavništva stranih država u RH pa tako i Veleposlanstvo Ukrajine su objekti čija zaštita se provodi temeljem važeće Uredbe o određivanju štićenih osoba, objekata i prostora te provođenju njihove zaštite i osiguranja, a o čemu se, iz razumljivih razloga, detalji ne iznose u javnost.



Kriminalističko istraživanje se nastavlja, a pošiljka/pismo je u posjedu policije te će se prema njemu postupati s ciljem utvrđivanja porijekla i sastava”, navodi se u priopćenju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI