MULJALI SU PA JE USKOK PODIGAO OPTUŽNICU! 30-godišnjak medicinaru ponudio mito u zamjenu za pozitivan nalaz na koronavirus

Foto: Pixabay/Ilustracija

Nakon provedene istrage, Uskok je podigao optužnicu protiv medicinskog tehničara iz Kliničke bolnice Dubrava te još jedne osobe koja mu je ponudila za 1000 eura za krivotvoreni pozitivni nalaz na koronavirus.

Uskok je priopćio kako se se 30-godišnjaku stavlja na teret da je, nakon što je osuđen na kaznu zatvora te nakon što je rješenjem Županijskog suda u Slavonskom Brodu određeno da je 27. rujna 2021. dužan javiti se na izdržavanje zatvorske kazne, ponudio mito medicinskom tehničaru radi ishođenja odgode odlaska u zatvor.

Prema uputi medicinskog tehničara došao je u KB Dubrava gdje mu je predao mito, nakon čega ga je uputio na trijažu i daljnji pregled te je lažno naveo kako je bio u kontaktu s osobom pozitivnom na koronavirus.

32-godišnji medicinski tehničar uzeo je bris nazofarinksa od nepoznate pacijentice za koju je znao da je pozitivna na kronavirus i za taj bris lažno naveo da pripada 30-godišnjaku.

Tada je 30-godišnjaku dao nalazi, kojega je iskoristio u svrhu odgode izvršenja kazne zatvora.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI