MUKE PO PLINU ZA SRBIJU! Vučić: ‘Ko uvjete najbolje ispuni, dobiva novac od Srbije, a Srbija plaća sve više i bolje’

Foto: Ivana Batev/Cropix

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u srijedu je komentirao kupovini plina te je kazao kako će razgovarati o kupovini plina iz Hrvatske kada bude imala računicu i kad joj se bude isplatilo, piše Tanjug.

”Nas zanima, kvaliteta, cijena, količine, sigurnost u opskrbi. Ko uvjete najbolje ispuni, dobiva novac od Srbije, a Srbija plaća sve više i bolje”, rekao je Vučić.

”Kad možete kupiti i dobiti istu kvalitetu za milijun ili za tri milijuna, koliko biste platili? Zašto da platimo dva ili tri puta skuplji plin, što da pokazujem interes za nešto kad nam cijena ne odgovara”, dodao je srbijanski predsjednik.

Dodao je kako se u Hrvatskoj ne koristi stari “jugoslovenski, jadranski naftovod”, stoga treba graditi novi. Ističe i kako će u budućnosti biti plina iz Crnog mora, a sada se razmišlja o spajanju s Mađarskom.

”Da smo izgradili naftovod prema Mađarskoj sad smo mogli vući sirovu rusku naftu preko Družbe bez ikakvih problema. Jer nema sankcija za Družbu, za naftovod, ima sankcija za tankere. Ali, ne možemo pješice dovući naftu do Rijeke, do Omišlja, već tankerima, a na to idu sankcije”, zaključio je srbijanski predsjednik.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI