MUKE PO GRAĐANIMA! Dolaze uplatnice s bitno većim iznosima za potrošnju plina, evo što ističu u Plinari

Screenshot

Uz to što je inflacija, građani se suočavaju s dodatnim problemom. Naime, stižu im bitno veći računi za plin, a iz Plinare ističu kako je razlog tome ne očitavanje brojila, piše Večernji list. 

Poduzetnici su se barem djelomično riješili muka vezanih uz visoke račune za plin jer je HERA prošlog mjeseca zaključila da onima koji su račune platili po cijeni formiranoj prije poskupljenja Gradska plinara – Opskrba plin ne smije isključiti, a oni slobodno mogu promijeniti opskrbljivača čak i ako su trenutačno još dužni.

Uplatnice su sada dobili i građani, koji već mjesecima strahuju od najavljenog poskupljenja cijena od 1. travnja. Javili su da im pesimizam nije bio neopravdan.

“Za travanj akontacijska mi je rata 900 kuna, a sveukupni ceh za tri prethodna mjeseca bio je 2100 kuna”, požalila se čitateljica čiji su podaci poznati redakciji Večernjeg lista. Još jedna primjedba stigla je od čitatelja koji je u svibnju prošle godine potrošnju plina platio 300 kuna, a sad mu je Gradska plinara Zagreb poslala uplatnicu na 1200 kuna.

U Gradskoj plinari Zagreb kažu da su veći iznosi na uplatnicama itekako mogući, a kao razlog navode ne očitanje stanja brojila.



“Ljudi, u pravilu, ne očitavaju brojila ili to rade vrlo rijetko. Mi šaljemo uplatnice s procjenom potrošnje koja se formira s obzirom na prošlogodišnju potrošnju, ali kako ne znamo, zapravo, odgovara li ta procjena stvarnom stanju, kad ono stigne, stvori se razlika”, rekli su u Gradskoj plinari Zagreb.

Uplatnice za plin dolaze unaprijed i korisnici plaćaju po njima. Nakon što jave stanje brojila, u Plinari kontroliraju jesu li građani svojim dotadašnjim uplatama “pokrili” potrošnju ili nisu. Ako nisu, dolazi veći račun, ako jesu, dolazi manji,

Facebook Comments

Loading...
DIJELI