MRAK TARITAŠ TRAŽI STROŽE MJERE I PRITISAK NA NECIJEPLJENE: ‘Trenutak je da im kažemo: ne možete na posao, u trgovine, kafiće i restorane’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Saborska zastupnica Anka Mrak Taritaš iz stranke Centar zagovarala je strože mjere i dodatna ograničenja za necijepljenje u govoru u Hrvatskom saboru.

“Treba intenzivno pojačati kampanju, ali očito je da to nije dovoljno. Sad je trenutak da se ljudima kaže – ne možete na posao, u trgovine, u kafiće i restorane, ne možete više nigdje ako niste cijepljeni”, rekla je.

HDZ i Vladu optužila je za “dodvoravanje kome god stignu” te zatražila poduzimanje koraka “da se ljude ohrabri na cijepljenje”.

“Ovo više nije šala, ljudi. Mi ćemo do proljeća imati isti broj mrtvih od korone koliko je poginulo u Domovinskom ratu. Smrtnost nam je među najvišima u svijetu”, ustvrdila je.

Premijeru Andreju Plenkoviću je poručila kako njegovo “bahaćenje zastupnicima po Saboru mora prestati”, te da se “primi svog posla i uhvati uzde ovog problema”.



“Ja razumijem da su ljudi izloženi krivim i lažnim informacijama i teorijama, ali od korone se gine”, rekla je te dodala da se nalazimo pred zatvaranjem bolnica za sve kojima treba liječenje zbog “ekstremnog širenja korone”.

“Ljudi, probudite se i primite se konačno posla za ozbiljno jer je ovo prešlo sve granice”, zaključuje Mrak Taritaš.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI