Mrak Taritaš najavila mogućnost kandidiranja za gradonačelnicu Zagreba

Igor Kralj/PIXSELL

Čelnica GLAS-a Anka Mrak Taritaš izjavila je u četvrtak kako ne odbacuje mogućnost da bude kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba na lokalnim izborima u svibnju iduće godine, ali s tim u vezi tek predstoje dogovori.

“Ne odbacujem tu mogućnost, ali oko toga zaista treba sjesti i donijeti razumnu, pametnu odluku te odraditi dobar posao kako bi građanima i Zagrebu omogućili iskorak. Zagreb traži ozbiljnu priču, a za nju trebamo ozbiljne ljude koji će sjesti i dogovoriti se”, rekla je Mrak Taritaš na konferenciji za novinare u Saboru.

Na prošlim lokalnim izborima 2017. godine bila je kandidatkinja lijevo-liberalne oporbe, ali ju je u drugom krugu pobijedio Milan Bandić, koji je dobio 52 posto glasova.

Mrak Taritaš smatra da će lokalni izbori biti posebno interesantni u Zagrebu jer HDZ i Andrej Plenković “neće propustiti priliku imati nekakvog kandidata i svojim uspjesima pridodati i Zagreb”.

Na nama je da tome ne bude tako. O tome iza kojeg kandidata ili kandidatkinje ćemo stati, trebamo se sjesti i dogovoriti, poručila je.



Marijana Puljak i Dalija Orešković potvrdile su da Pametno i Stranka s imenom i prezimenom pregovaraju o ujedinjenu u jedinstvenu liberalno-centrističku stranku.

“O okrupnjavanju snaga smo govorili tijekom izborne kampanje za parlamentarne izbore, jer građanima želimo ponuditi jaču opciju centra”, poručila je Puljak.

Ujedinjavanjem je zadovoljna i Orešković, koja ističe da članstvo i birači reagiraju dobro, jer u njima vide nadu i prepoznaju opciju koja želi izgraditi nove temelje države i društva.

I Mrak Taritaš najavila je mogućnost suradnje s novom liberalno-centrističkom strankom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI