MRAK TARITAŠ: ‘Možda je Vanđelić predriblao Plenkovića i iskoristio svoje mjesto za vlastitu promidžbu, živi bili pa vidjeli!’

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

 

Gotovo tri mjeseca pred lokalne izbore zahuktava se predizborna kampanja. Neki ne biraju riječi, drugi odlaze iz stranaka i postaju nezavisni kandidati.

Što misli o nadolazećim lokalnim izborima, s posebnim osvrtom na Zagreb, komentirala je čelnica GLAS-a Anka Mrak Taritaš.

“Mi u GLAS-u smo sjeli i razmotrili opcije. Tomašević je imao jedan moment koji je trebao iskoristiti. Taj moment je bio kad smo se svi htjeli okupiti oko jednog kandidata i s njim izaći i pokazati da imamo snagu i ideju od centra prema lijevo. On je to propustio, propustio je mogućnost da pokaže da ima mogućnost okupljanja. U ovom trenutku između Tomaševića i Klisovića, biram Klisovića”, rekla je Anka Mrak Taritaš za N1.

Dodala je da kako će posebice biti zanimljivo u Zagrebu gdje se očekuje žestoka kampanja zbog velikog broja kandidata.



“Važno je što će biti poslije. Morate biti spremni upravljati velikom strukturom i gradom, a ja to kod Tomaševića ne prepoznajem”, istaknula je Mrak Taritaš.

Prokomentirala je i poteze aktualnog gradonačelnika Zagreba Milana Bandića te dodala kako je “potres pokazao maksimalne razmjere nemoći, nesnalaženja i nerada Bandića i HDZ-a.

Govorila je i o Damiru Vanđeliću za kojeg je rekla kako “joj se čini da će on ipak izaći na lokalne izbore, ali kao nezavisni kandidat”.

“Kad je bila tema Vanđelić, ministar Horvat je rekao da će on možda izaći na ove izbore, ali ne kao HDZ-ov nego kao nezavisni kandidat. Izbori za gradonačelnika su ozbiljna stvar. Meni se čini da ministar Horvat nije to slučajno rekao”, naglasila je Anka Mrak Taritaš.

“HDZ je ponovno ponudio alibi kandidata. Vanđelić se trebao baviti obnovom. On u ovo vrijeme koje imao nije napravio skoro pa ništa. On je poziciju u Fondu doživio kao mjesto na kojem će razvijati neke svoje politike. Razočarana sam s tim što Fond ne radi svoj posao. Vanđelić je dobio priliku jer je HDZ od njega htio stvoriti novo lice za gradonačelnika Zagreba.”

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI