MRAČNO RAZDOBLJE PRED PUTINOM: Analitičar: ‘Suočit će se s nizom ubrzanih i bolnih odluka, koje će promijeniti njegov pokeraški izraz lica pun ponosa’

Foto: Guliver Image/Sergei Savostyanov/Kremlin Pool

Predsjednika Rusije Vladimira Putina čekaju “mračni izbori”, stoji u analizi CNN-a. Analitičar je tako ocijenio nakon eksplozije na Krimskom mostu.

Naime, Putin će uskoro morati donijeti strateške odluke o okupaciji južne Ukrajine.

CNN napominje kako opskrba, koja je i ranije bila slaba sve je manja, dok se snage povlače. Za isporuku vojnih pošiljki na Krim i ostala bojna područja bit će potrebni nesigurni trajektni prijevozi i opasni zračni letovi, otkako je u eksploziji uništena dosadašnja željeznička ruta.

Problem stvara i što je ruska željeznica pogođena i kod Donjecka, ističe analitičar CNN-a.

“Putin će se suočiti s nizom ubrzanih i bolnih odluka, koje će promijeniti njegov pokeraški izraz lica pun ponosa”, stoji u analizi te dodaju kako Krimski most može biti ponovno pogođen.“Jedan cilj nosi rizik katastrofalnog kolapsa zbog cijele brutalne avanture u Ukrajini, a vrlo vjerojatno i kolaps njegove vladavine. Drugi mu ostavlja trenutni gubitak obraza, ali veće šanse da održi okupaciju manjih dijelova Ukrajine”, zaključuje analitičar Nick Paton Walsh za CNN.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI