Mostovci pozvali ministra vanjskih poslova na javno saslušanje: Grlić Radman mora doći i dati odgovore koje tražimo već tri godine. Evo o čemu se radi

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja najavio je kako će se u Saboru održati javno saslušanje na temu prikrivanja info i korupcije u javnim državnim institucijama.

Objasnio je i o kakvom se saslušanju radi:

“To je jedna forma koju predviđa poslovnik, zove se javno saslušanje, pozvat ćemo nekoliko visokih dužnosnika, ministra i nekoliko veleposlanika. Mi tri godine ne možemo doći do dokumenata i informacija koje tražimo, kriju ih od nas u MVEP-u i nadam se da ćemo konačno uspjeti stvari istjerati na čistac.

Dolazi, ako ne izbjegne, ministar Grlić Radman. Ako se Radman ne pojavi, predložit ću da se saslušanje odgodi. Neću nasjesti na to da on izbjegava doći i dati odgovore koje tražimo već tri godine”.


Rekao je i o kakvom se slučaju radi:

“To je slučaj kojim se antikorupcijsko vijeće bavi 2018. Sada je došlo na red jer je gospodin koji je otkrio korupciju u MVEP-u vraćen na posao, a udaljen je zbog toga. Pejčinović Burić ga je udaljila, a Radman mu je sad uručio isto rješenje o udaljenju iz službe. Sat vremena nakon što smo ga mi pozvali na javno saslušanje on je dobio rješenje o udaljenju iz službe”, kaže.Facebook Comments

Loading...
DIJELI