MOSTOVAC IMA OZBILJNE SUMNJE: ‘Škugor je htio postati šef HEP-a, sastao se s Filipovićem jer je lobira za to mjesto’

Foto: Damjan Tadic/Cropix

Saborski zastupnik Mosta Zvonimir Troskot ustvrdio je u ponedjeljak kako su se Damir Škugor, osumnjičeni u aferi INA, i ministar gospodarstva Davor Filipovića tajno sastajali jer je Škugor lobirao za mjesto predsjednika Uprave HEP-a.

Troskot je na konferenciji za novinare u saboru rekao da je Škugor kao zaposlenik Ine najprije lobirao kod Filipovića, a potom je pozvan i na testiranje u Ministarstvo gospodarstva povodom javnog natječaja za izbor predsjednika Uprave i članova Uprave HEP-a.

Testiranje je održano 6. prosinca prošle godine, a prisutni su bili Frane Barbarić, sadašnji predsjednik Uprave HEP-a, sadašnji članovi Uprave Petar Sprčić i Tomislav Šambić te Robert Krklec, direktor u HEP-u, tvrdi Troskot.

“Škugor je bio na tom natječaju u društvu izabranih kadrova HDZ-a, tako da izjave kako nije ni s kim komunicirao niti je itko za njega znao jednostavno nisu istinite”, kazao je Troskot. Upozorio je kako je unatoč provedenom javnom natječaju premijer Andrej Plenković u dva navrata produljivao mandat predsjedniku Uprave Frani Barbariću.

Troskot je također optužio Sandru Švaljek, zamjenicu guvernera HNB-a, da je na temelju povlaštenih informacija kupovala dionice Zabe dok je bila u Savjetu HNB-a, i to u ime Ekonomskog instituta Zagreb, koji se financira iz proračuna.Zbog sumnje na nezakonitosti, Švaljek bi trebala dati ostavku na mjesto zamjenice guvernera HNB-a, poručio je Troskot dodavši kako se sve više potvrđuje glasina da je izabrana u vodstvo HNB-a političkom trgovinom Plenkovića i HSLS-a.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI