Most poslao upozorenje Plenkoviću

Patrik Macek/PIXSELL

"Gospodine Plenkoviću, prestanite nas prozivati za nekolegijalnost prema ministru Mariću. Jeste li vi kolegijalni prema hrvatskom narodu? Umjesto da se bavite poštivanjem Ustava, vi se bavite predizbornom promidžbom", stoji u priopćenju Mosta

Most nezavisnih lista upozorio je premijera Plenkovića, predsjednika Hrvatskog sabora Jandrokovića kao i njihovu “na krajnje sumnjiv način prikupljenu saborsku većinu da u očitoj namjeri prikrivanja svojeg plana prije lokalnih izbora, krše Ustav Republike Hrvatske”.

“Gospodine Plenkoviću, prestanite nas prozivati za nekolegijalnost prema ministru Mariću. Jeste li vi kolegijalni prema hrvatskom narodu? Umjesto da se bavite poštivanjem Ustava, vi se bavite predizbornom promidžbom, i to lošom, ali to nije najveći problem”, stoji u priopćenju Msota.

“Gotovo svi vodeći ustavni i pravni stručnjaci, ali i predsjednica Republike Hrvatske, gospođa Kolinda Grabar-Kitarović, složni su u tvrdnji da smijenjene ministre moraju zamijeniti novi i to u što kraćem roku, dakle ne duljem od 30 dana. Kako je drugi krug lokalnih izbora tek 4. lipnja, odgađanje glasovanja o imenovanju novih ministara nakon toga roka, značilo bi da se Hrvatska našla u duboko nezakonitoj i protuustavnoj situaciji kakva nije viđena od uspostave demokratskog poretka u našoj državi. Za tu je situaciju odgovoran upravo Andrej Plenković, zbog kojeg je došlo do pada Vlade te zbog kojeg je kriminal u Agrokoru i dalje zaštićen.

Vrlo dobro znamo koji motivi vode gospodina Plenkovića, svjesni smo da bi razotkrivanje činjenice da će stabilnu većinu pokušati složiti uz pomoć Hrvatske narodne stranke bilo jako loše i za rezultat HDZ-a i za rezultat HNS-a na lokalnim izborima, ali njihovo politikantsko kalkuliranje u želji za foteljama ne znači da smo spremni šutjeti o tome.

Plenkovićevi gospodari iz sjene, družina koja je bila spremna na sve kako bi očuvala kriminalni sustav, gospodina Todorića i njegove ljude u Vladi, mora znati da se igraju opasnim stvarima te da će ih povijest upamtiti kao ljude koji su radi svojih privatnih interesa kršili Ustav i zakone na način koji graniči s uspostavom diktature.



Gospodo, ukoliko ne dozvolite glasovanje o imenovanju novih ministara u zakonskom roku, naša će se država i društvo naći u izuzetno opasnoj situaciji za koju ste odgovorni isključivo vi. Nadamo se da ste toga svjesni”, priopćili su iz Mosta.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI