STIGLA PRESUDA OCU ZA MONSTRUOZNO UBOJSTVO: Evo koliko će Harald Kopitz provesti u zatvoru zbog trostrukog ubojstva

Foto: Goran Mehkek/Cropix

 

Ubojica svoje troje djece Harald Kopitz (57) priznao je krivnju za stravično ubojstvo, a danas mu je donesena presuda za težak zločin koji je zgrozio Hrvatsku.

Kopizt je nepravomoćno osuđen na 50 godina zatvora. Za smrt svakog djeteta pojedinačno dobio je po 27 godina.

Peteročlano sudsko vijeće za mladež na čelu sa sutkinjom Ivom Gradiški Lovreček presudu je donijelo u istom danu, nakon dvoipolsatnog održanog ročišta te još isto toliko vijećanja.

Na zagrebačkom Županijskom sudu suđenje je zbog zaštite dostojanstva pokojne djece i njihove majke bilo zatvoreno za javnost.



Kopitz je prethodno u sudnicu doveden iz zatvora s lisicama na rukama, a sudnica je ispražnjena prije nego što se izjasnio o krivnji.

Optužen je za tri kaznena djela teškog ubojstva za koja mu prijeti i do 50 godina zatora, a nepravomoćna presuda, kako se doznaje, mogla bi biti donesena već u petak ili početkom idućeg tjedna.

Tužiteljstvo je ranije navelo kako Kopitza tereti da je 24. rujna 2021. oko 22 sata u stanu u zagrebačkom naselju Mlinovi, gdje je boravio sa svoje troje djece, od kojih je dvoje imalo sedam i jedno četiri godine, “s unaprijed stvorenom namjerom da ih ubije iskoristio povjerenje djece prema njemu kao ocu i počinio navedena kaznena djela”.

Mediji su pisali da je Kopitz živio i radio u Zagrebu, gdje je imao svoje tvrtke te da je radio za više velikih kompanija kao financijski konzultant i pregovarač.

Majka ubijene djece radila je u jednom dubrovačkom hotelu, a djeca su bila s ocem tijekom vikenda.

Vještačenjem provedenim u Bolnici za osobe lišene slobode utvrđeno je kako je Kopitz bio ubrojiv u trenutku zločina.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI