MONSTRUM OD KOJEG JE STREPILA HRVATSKA: Dobio 20 godina, nakon što je zbog ubojstva ležao 15! Nakon presude napravio nešto nevjerojatno

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Na Županijskom sudu u Zagrebu Igoru Svetecu (49) potvrđena je jedinstvena zatvorska kazna od 20 godina. Kazna nije ublažena zbog otegotnih okolnosti poput ubojstva iz koristoljublja i silovanja te bijega od pravosuđa, javlja Večernji.hr

Svetec je višestruko osuđivan, a sada mu se sudilo za osam razbojstva koja je maskiran perikom ili šiltericom i sunčanim naočalama počinio od lipnja do prosinca 2014. Razbojstva je činio po Zagrebu i Bjelovaru, a mete su mu bile pošte i ured za otkup zlata.

Ukupno je odnio 85.373 kune. Tijekom jednog od tih razbojstava pokušao je ubiti policajca u civilu i vlasnika ureda za otkup zlata pa je bio optužen i za pokušaj ubojstva te protupravno oduzimanje slobode.

Danas je mirno saslušao presudu i upitao sutkinju: “Imate li primjerak i za mene?”.

Nakupilo se kaznenih djela



Za pokušaj ubojstva nepravomoćno je osuđen na pet godina zatvora, za protupravno oduzimanje slobode na osam mjeseci, za razbojstvo koje je počinio bez pištolja dobio je godinu dana zatvora, a za sedam razbojstava s pištoljem po tri godine za svako.

U zbiru je dobio 27 godina i osam mjeseci zatvora, a kako jedinstvena kazna uvijek mora biti manja od zbroja pojedinačnih, na kraju je nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu od 20 godina zatvora.

Silovao djevojku nakon 15 godina u zatvoru

Svetec je između ostalog za silovanje u svibnju 2014. godine nepravomoćno osuđen na tri godine zavora, a istražni zatvor zamijenjen mu je mjerama opreza. Nakon toga postao je serijski razbojnik. Silovanje je počinio samo godinu dana nakon što mu je završila 15 godišnja kazna zatvora zbog ubojstva iz koristoljublja.

Monstruozno ubojstvo

On je naime zajedno s prijateljem ubio rođakinju Zdenku G. (69). Htjeli su joj uzeti zlato i nakit, a kada ih je pustila u stan oni su je pretukli na podu, stavili joj omču oko glave i stezali dok se nije prestala micati.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI