MONSTRUM KOJI JE UBIO DJECU IZLAZI PRED SUCA ISTRAGE: Sumnjiče ga za teško trostruko ubojstvo na podmukao način

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Otac osumnjičen za ubojstvo svoje troje djece u Zagrebu, danas će biti izveden pred suca istrage. Nakon toga će vrlo vjerojatno biti poslan u zatvor.

Muškarac se nakon pokušaja samoubojstva liječio u bolnici. Uhićen je nakon završetka liječenja u ponedjeljak navečer.

Policija je s njim razgovarala, a on se prema riječima odvjetnika, koji mu je dodijeljen po službenoj dužnosti, branio šutnjom.

Zamjenica županijskog državnog odvjetnika Albina Tisanić istaknulo je da je Državno odvjetništvo protiv njega pokrenulo istragu zbog triju kaznenih djela teškog ubojstva na podmukao način.

“ŽDO u Zagrebu je provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja okrivljenika. Radi se o austrijskom državljaninu koji je koristio zakonsko pravo neiznošenja obrane. Donijeli smo rješenje o provođenju istrage zbog tri kaznena djela Teškog ubojstva na podmukao način i na štetu osobe koje su posebno ranjive s obzirom na dob. Tijekom srijede sucu istrage ŽDO-a podnijet ćemo prijedlog za određivanje istražnog zatvora”, kazala je Tisanić, javlja N1.



O svemu se na svojim stranicama oglasio i DORH.

“Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu provelo je dokaznu radnju ispitivanja u svojstvu okrivljenika austrijskog državljanina (1965.), nakon čega je doneseno rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio tri kaznena djela teškog ubojstva iz članka 111. točka 1. i 2. Kaznenog zakona. (28. 9. 2021.)

Rješenjem o provođenju istrage postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 56-godišnjak od 24. rujna 2021. do 25. rujna 2021. u Zagrebu, u stanu u kojem je boravio sa svojom maloljetnom djecom u Mlinovima, s unaprijed stvorenom namjerom, lišio života svoje troje djece.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu će tijekom sutrašnjeg dana, 29. rujna 2021., podnijeti sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanjem istražnog zatvora protiv okrivljenika”, objavio je DORH.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI