MOGUĆE PROBIJANJE ZVUČNOG ZIDA: Piloti HRZ-a provode redovne letačke aktivnosti

Izvor: MORH/ M. Karačić

U sklopu planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila će u razdoblju od utorka 22. do petka 25. ožujka od 10 do 15 sati provoditi redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida, objavio je MORH.

“Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj. Planiran je probni let na podzvučnim brzinama u zoni probnih letova ‘Lekenik’, nakon čega će se provoditi zadnja faza ispitivanja aviona tijekom koje se očekuje probijanje zvučnog zida i to na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini od 1 000 do 10 tisuća metara te na području Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini iznad 10 tisuća, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera”, priopćio je MORH.

Kako se za vrijeme provedbe planiranog leta i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje kratkotrajna pojačana buka, MORH moli građane za strpljenje i razumijevanje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI