MLINARIĆ RAFALNO I ŽESTOKO IZ SABORA: Jako udario na Plenkovića! ‘Na moje inzistiranje se nije udostojio odgovoriti, Srbija se okomila na nas’

Foto: Damjan Tadic/Cropix

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić se na konferenciji za medije osvrnuo na jučerašnji dan i na izjave koje su dolazile iz Srbije.

“Oni su se jučer okomili na Hrvatsku, nazivajući nas najpogrdnijim imenima koje smo čuli i 90-ih godina. Kod njih se ništa nije promijenilo što se tiče retorike, niti u politici, ali ni u medijima”, uvodno je poručio Mlinarić.

Tom prilikom je kazao kako se svaka inicijativa s hrvatske strane naziva ustaškom, spominje se Jasenovac i srpska nejač, dakle, klasične srpske laži koje koriste već više od 70 godina, upozorivši kako je Plenkovićev novi suverenizam trajao oko šest sati.

“To se vidi kako se to vidi po tome što je Aleksandar Vučić jučer u 23 sata na konferenciji za medije izjavio kako neće biti zaustavljena nafta preko Janafa iz Hrvatske prema Srbiji i kako se to produžuje za još mjesec dana”, kazao je Mlinarić istaknuvši kako Andrej Plenković ne odlučuje ni o čemu.

“To može prodavati hrvatskoj javnosti, a zapravo sluša EU. Što EU kaže, on to tako radi. Briga me za Aleksandra Vučića i njihovu politiku, vrlo dobro znamo tko su, što su i kako razmišljaju. Mene zanima naš predsjednik Vlade, naša Vlada, i što mi radimo”, istaknuo je Mlinarić.

Mlinarić je istaknuo kako se na njegovo inzistiranje na ratnoj odšteti Plenković nije udostojio niti odgovoriti i kako to sve govori o njegovoj brizi o hrvatskoj državi. Podsjetio je da je tražio ratnu odštetu za logoraše i za hrvatska pokradena blaga te da je našu naftu iz Đeletovaca Republika Srbija krala šest godina.

”Nitko Srbiji nije isporučio račun pa da netko to plati. Recite mi koja bi to država na svijetu dozvolila, da joj se krade s njezinog teritorija i odvozi u drugu državu, a ništa se ne dogodi? Nisu samo krali naftu iz Đeletovaca. Posjekli su nam i šume, šume Đergaj i Spačvu te druge šume po Banovini i odvozili drvo u Srbiju. Nema računa od strane Hrvatske za ratnu odštetu!”, upozorio je.

Podsjetio je i na Plenkovićevu izjavu s posljednjeg aktualnog sata u Saboru o tome kako će HDZ koalicija s SDSS-om stajati 1-2 posto rejtinga, ali kako je to potrebno zbog dobrosusjedskih odnosa i pomirenja.

”Pametan čovjek gradi kuću na stijeni, a ne na pijesku. A ovo što Plenković radi s SDSS-om gradnja je kuće na pijesku. To samo lud čovjek radi. To se sad vidjelo, da se zatvori naftovod zbog Rusije kojoj je cijela EU dala sankcije, osim jedne države, Srbije, i odmah vidimo kako se njegova kuća izgrađena na pijesku poruši u sekundi. Koalicija s SDSS-om je trebala biti zato da se raščiste odnosi, da se naplati ratna odšteta, da se nađu nestali, da Srbija prizna krivnju za rat. Onda se ne bi događale ovakve stvari kad je u pitanju nafta ili bilo što drugo”, poručio je Mlinarić.

Dodao je kako sad vidimo koliko Srbija zapravo ovisi o Hrvatskoj i kako sva njihova nafta ide preko Janafa, što znači da postoje mehanizmi da se pritisne Srbiju da plati ratnu odštetu. Ali, ako ne podnesete ni tužbu, upozorava Mlinarić, onda nemate što ni tražiti jer ste se zapravo odrekli svoga bogatstva u korist Srbije.

”Ima li bilo koji predsjednik Vlade pravo na to da se u ime hrvatskog naroda odrekne ratne odštete? Mislim da nema i mislim da hrvatski narod sigurno želi da Srbija, koja je izvršila agresiju na Republiku Hrvatsku, plati odštetu za sva zla koja je napravila i svu krađu koju je počinila”, zaključio je Mlinarić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI