MLINARIĆ ĆIPE ZAŽELIO DOBRODOŠLICU NOVOM MINISTRU: ‘Vidim da nema petlje, rado će oguliti sirotinju’

Foto: Damjan Tadic/Cropix

Zastupnik Hrvatskog sabora iz redova Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe u petak se osvrnuo na cijene prehrambenih namirnica i energenata. Kazao je kako su se i u Hrvatskoj trebale ograničiti, kao što su se u Srbiji na meso svinjetine.

“U Slavoniji je rodio suncokret kao nikad dosad. Recite mi zašto je litra ulja, koja je bila 10 kuna prije četiri mjeseca, sada 21 kunu. Ja sam ga išao kupiti prije dva dana. Hrvatska proizvodi, sadimo suncokret, imamo uljare”, kazao je o cijenama prehrambenih proizvoda te je upozorio kako bi moglo doći do nestašice nekih proizvoda.

“Da je poskupilo 30 posto zbog goriva, da je 13 sad kuna, ok, čovjek ništa ne bi rekao. Zašto je otišlo na 21 kunu? Vlada mora donijeti odluku, da bi ljudi preživjeli jesen i zimu, za osnovne artikle, brašno, ulje, šećer, sve to mi proizvodimo”, ističe.

“Zašto Vlada ne ograniči te cijene proizvoda? Da budu poštene cijene, a ne da netko u ovoj svjetskoj krizi lovi u mutnom i bogati se na tuđoj nesreći”, nastavlja.

Komentirao je i novog ministra financija te porez na nekretnine.“Vidim da nema petlju da njegov prvi potez bude oporezivanje nekretnina. Neće nitko dirati u jaki bogati lobi. Rado će oguliti sirotinju. Neće oporezivati nekretnine, a to to bio potez koji bi pomogao. Zašto netko s pet vila i stanova ne bi plaćao porez, a ne ovi koji imaju svoju plaću i jedan stan?” kazao je.
Facebook Comments

Loading...
DIJELI