MLINARIĆ ĆIPE POLUDIO ZBOG IGNORIRANJA: Jandrokovića pozvao na štrajk glađu! ‘Nije valjda da se Plenković boji reakcije Pupovca?

Foto: Damjan Tadic/Cropix

Saborski zastupnik Stipo Mlinarić (DP) zatražio je  odgovor od premijera Andreja Plenkovića kada će Hrvatska tužiti Srbiju zbog odštete za zatočenike srbijanskih logora, a predsjednika sabora Gordana Jandrokovića da štrajkaju glađu ispred vlade dok im premijer ne odgovori.

“Pozivam Jandrokovića da u ponedjeljak u 9 ujutro on i ja štrajkamo glađu ispred vlade da premijer odgovori na pitanje koje muči na desetine tisuća ljudi, koji umiru u prosjeku s 53 godine”, rekao je Mlinarić u saborskom govoru na slobodnu temu.

Podsjetio je pritom kako je to pitanje premijeru postavio prije tri mjeseca, no odgovor još nije dobio.

Vlada i premijer još uvijek ignoriraju moj upit, ali i požurnicu predsjednika sabora, kazao je Mlinarić dodavši kako je to “omalovažavajuće za sabor, a uvredljivo i ponižavajuće za sve hrvatske logoraše, od kojih su mnogi već otišli na onaj svijet”.

“Premijera ponovno pozivam da mi odgovori i iskazujem možda naivno nadanje da njegova šutnja nije posljedica straha od moguće reakcije koalicijskog partnera SDSS-a ili briga za europsku budućnost Vučićeve Srbije”.



‘Svojim bahatim i oholim stavom pokazuje da ga ne zanima odšteta za muke koje su, prolazeći kroz srbijanske logore, proživjeli hrvatski logoraši i branitelji. Pozivam predsjednika Sabora Jandrokovića, koji je u dobroj formi, da u ponedjeljak u 9 sati ujutro, ako hoće, štrajkamo glađu on i ja ispred Vlade, da Plenković napokon odgovori na pitanje koje muči na desetine tisuća ljudi koji umiru prosječno s 53 godine”, zaključio je Mlinarić Ćipe.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI