Mladi ultra-desničar terorist je koji je u džamiji ubio šest osoba te ranio 19!

Facebook/screenshot

Bissonnette nije uložio prigovor na optužnicu koja ga tereti za šest ubojstava i pet pokušaja ubojstava

U napadu na džamiju u Quebecu tijekom večernje molitve poginulo je šest osoba , a kanadska je policija za napad optužila studenta Alexandrea Bissonnettea. Optužen je za šest ubojstava i pet pokušaja ubojstava, a na optužnicu nije uložio prigovor. Uhićen je u svojem automobilu na mostu koji vodi od Quebecka do Ille d’Orleansa, nakon što je nazvao policiju i rekao kako želi s njima surađivati.

Lokalni mediji ističu da je Bissonnette ultra-desničar koji je studirao politologiju i antropologiju na Sveučilištu Laval čiji se kampus nalazi svega tri kilometra od džamije u kojoj se dogodio napad.

Francois Deschamps, službenik savjetodavne skupine ‘Dobrodošli izbjeglice’ o Bissonnetteu je rekao:

“Sa žalošću smo saznali identitet terorista Alexandrea Bissonnettea, koji je nažalost poznat brojnim aktivistima u Quebecku po svojim nacionalističkim i pro-Le Pen stavovima te po stavu protiv feminizma, kako na sveučilištu Laval, tako i na društvenim medijima,” napisao je Deschamps na Facebook stranici skupine, piše BBC.

Diljem Kanade su organizirana bdijenja i molitve za žrtve pucnjave.



Bissonnette je u džamiji u kojoj je bilo više od 50 osoba ranio njih 19, a od pet osoba koje su u bolnici, dvoje je u kritičnom stanju. Šest osoba je ubijeno.

“Kanađani večeras žale zbog ubijenih u kukavičkom napadu na džamiju u Quebecu. Moje misli su sa žrtvama i njihovim obiteljima”, poručio je kanadski premijer Justin Trudeau na Twitteru.

“Osuđujemo ovaj teroristički napad na muslimane”, dio je službene izjave kanadskog premijera.

“Različitost je naša snaga i vjerska tolerancija je vrijednost koju mi, kao Kanađani, držimo dragom”, napisao je premijer i dodao da su muslimani u Kanadi važni te da ovi “besmisleni potezi” nemaju mjesta u njihovoj zemlji.

Facebook
Facebook

Facebook Comments

Loading...
DIJELI