MLADI IZ SRBIJE ŠALJU DEMANTIJ: ‘Nikome nije bio cilj širiti velikosrpsku propagandu niti svojatati Cetinu’

Foto: Ante Čizmić/Cropix

Na našem smo portalu prenijeli tekst i naslov: IZVOR CETINE JE U SRBIJI?! Mladi Srbi se slažu s Borjanom! Pozivaju sve na odmor u ‘srpsku Dalmaciju‘, stigao je demantij iz navedene organizacije.

Naime, naša organizacija je osnovana 2011. godine i pored projekata, konferencija, manifestacija, ekoloških akcija i događaja, bavi se i organizacijom putovanja za članove naše omladinske organizacije.

U prvo vreme smo sva naša putovanja realizovali u Srbiji, ali u poslednjih nekoliko godina, na insistiranje stalnih članova, počeli smo da realizujemo naša putovanja i u zemljama regiona. Tako da organizujemo ture i u Crnoj Gori, Albaniji, Grčkoj, Bugarskoj, Rumuniji, Bosni i Hercegovini; a od ove godine smo počeli da radimo i ture u Hrvatskoj.

Od 2009. godine smo bili redovni na okupljanjima studenata regiona na kongresima i susretima, a posebno smo u odličnoj saradnji sa kolegama i prijateljima iz Šibenika i Splita, tako da imamo odličnu saradnju sa studentskim organizacijama u svim zemljama u regionu. Ako treba čak i bilo kakav dokaz o tome možemo Vam poslati i kontakt osobe sa kojima sarađujemo.

Žao nam je što je sve ovo dobilo neku negativnu političku konotaciju i što se lažne vesti o našoj organizaciji šire Internetom. Nismo imali za cilj da ikoga uvredimo i da mi šaljemo neku poruku o prekrajanju granica, nego da pozovemo naše članove da krenu na ovu turu i da vide jedno od najvećih prirodnih čuda regiona.



Kao omladinska organizacija imamo za cilj da promovišemo nacionalnu i versku toleranciju, kao i društvenu i ekološku odgovornost. Također, mladi su ti koji će u budućnosti uklanjati barijere, granice i mržnju među ljudima, a ne oni koji će ih stvarati.

Zapravo, kolege koje vode društvene mreže, na postu o izvoru reke Cetine, prekopirale su neke ,’hashtag’-ove koji u sebi sadrže reč #srbija/serbia i greškom ih ubacili i u ovu objavu. Ovo svakako jeste propust, ali nismo imali za cilj da bilo koga uvredimo ili da šaljemo bilo kakvu političku poruku, a kamoli  da širimo tzv. ‘Velikosrpsku propagandu’. Što se tiče spornog komentara sa stranice, imao je nažalost odgovor naše koleginice pogrešnu konotaciju, mislila je na prirodne lepote, a ne nešto drugo.

Sa nadom da ćete ovaj naš demanti što pre objaviti, i izvinjenjem ako smo povredili bilo čija osećanja, šaljemo svima poruku: Turizam bi trebalo da spaja, a ne da razdvaja ljude, i mi iz Srbije za mlade smo apsolutno posvećeni širenju mira, verske i nacionalne tolerancije, među svim ljudima, a posebno među mladima, koji su budućnost!”, ističe u svom dopisu Jovan Dragić, sekretar organizacije Srbija za mlade.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI