MLADEŽ NJEMAČKE STRANKE ZELENI OBJAVILA SRAMOTAN TWEET: Uz Srbiju, i Hrvatsku optužili za genocid u Srebrenici!

wikipedia

Nevjerojatna vijest dolazi iz Njemačke. Mladež njemačke stranke Zeleni, koja je dio trostrane vladajuće koalicije, objavila je tweet u kojem, pored Srbije, i Hrvatsku optužuje za genocid u Srebrenici.

Ta objava još uvijek nije uklonjena ni nakon mnogobrojnih upozorenja u komentarima o falsificiranju povijesti.

“Danas prije 27 godina je u Srebrenici unutar nekoliko dana ubijeno više od 8000 ljudi. To je bio dio genocida nad Bošnjacima koji su počinili Srbija i Hrvatska”, piše u tweetu organizacije Mladeži Zelenih (Grüne Jugend) objavljenom prošli tjedan povodom obljetnice masakra u Srebrenici.

Tweet ni nakon tjedan dana, usprkos brojnim komentarima koji upozoravaju na to da se radi o falsificiranju povijesnih činjenica, nije uklonjen.

U njemačkom Bundestagu nedavno je usvojena rezolucija o BiH, gdje je socijaldemokratski zastupnik hrvatskog porijekla Josip Juratović tražio da se uz Milorada Dodika i Dragana Čovića kao nositelje srpskog i hrvatskog nacionalizma, u rezoluciji spomene i Bakir Izetbegović kao nositelj bošnjačkog nacionalizma.



Kako pišu mediji u BiH, zbog te izjave otkazan mu je poziv da održi govor povodom obilježavanja godišnjice srebreničkog genocida.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI