MJEŠTANI U STRAHU ZBOG MIGRANATA: ‘Pronalazimo šatore i odbačene stvari, u praznim kućama viđamo svjetlo’

FOTO: PIXSELL

Mještani sela Vinica Mala i Vinica Velika u strahu zbog migranata. Navode kako im je došla voda do grla, nitko ne vjeruje u njihove priče, a oni svako malo pronalaze ostatke migrantskih pohoda u ove krajeve.

Sela graniče sa selima Aržanom i Studencima u Hrvatskoj, kako je malogranični prijelaz zatvoren mještani moraju ići okolnim putevima. Tako je otet njihov sumještanin Marijan koji se vraćao makadamskim putem iz Podjarma na Aržanu u Babiće u Vinicu, objašnjavaju za 24 sata.

Dalje objašnjavaju kako su pronašli šatore i odbačene stvari, a u praznim kućama viđali bi svjetlo. Mještani smatraju kako im pomaže netko među domaćim stanovništvom koji dobro poznaju ove krajeve i koji za veliki novac odrađuju ture.

“Strah nas je i za sebe i za svoje obitelji. Rasvjete po selima nemamo, vrata noću zaključavamo, škure zatvaramo. Njima je noć najbolji saveznik, a policija prođe ovuda u autu i to ti je sve. Migranti prijeđu na hrvatsku stranu, hrvatska policija ih uhvati, s njima u kombi i ponovno u BiH. Oni jadni lutaju i čekaju priliku. Od sto puta jedan će upaliti i uspjet će im”, pričaju.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI