MISTERIOZNO LJETOVALIŠTE HRVATSKE POLITIČKE ELITE: Skrivene odaje omiljene vile premijera Andreja Plenkovića

Foto: Pixsell

On vedri i oblači Hrvatskom, a kakvo stanje je u oporbi mogao bi nas još jako dugo gledati ispod obrve, docirati, pametovati i boriti se za naše interese.

Radišni premijer ne staje ni ljeti, unatoč godišnjem odmoru on obilazi gradilišta, brodogradilišta i sve što mu je na dohvat ruke oko Rijeke.

Da ne bi slučajno jedan dan odmorili od njega u Dnevnicima svih mogućih televizija. Još samo čekamo da ga vidimo na kakvom modnom događaju.

No dobro i on je čovjek, mora odmoriti, a već dugi niz godina ljetuje u vili “Costabella” u blizini Rijeke. Villa ima prolaz i na plažu no “strašan misterij” nadvio se nad informacijom – kupa li se premijer na toj javnoj plaži ispod ville? Uostalom tko bi uopće želio gledati Plenkovića s ručnikom s logom HDZ ―a, a pored njega popravlja frizuru (tć) ili je kakav drugi ministar došao na brifing kod premijera ne bi li dobio dodatne bodove i opalio selfi kod bazena.

Kako nas zanima apsolutno sve o našem premijeru, vrijeme je da pobliže upoznamo njegova ljetna četiri zida.



Tamo je sa suprugom Anom i djecom, najčešće kuhaju sami, Plenky je zadužen za nabavu na tržnici u Opatiji, gdje prebire po mahunama, breskvama i tikvicama, a supruga njegov izbor, jer i tu valjda bira, stavi na štednjak i skuha. Omiljene su mu punjene paprike, no ostaje nejasno radi li supruga zapršku ili ne. Navodno mu Costabella super dođe jer tamo jede zdravo, a i sve mu je blizu.

No da supruga ne bi samo nakuhavala, nekad si iz obližnjeg hotela naruče plate ovoga ili onoga. O.K valjda nema prstaca. Ili ćevapa kako ih kodno zovu. Šalu na stranu. Nastavimo dalje s insajderskim informacijama o premijerovom godišnjem odmoru i navikama na istom, ali i kada radi. U Zagrebu je većinom na gaziranom, a nije mu stran ni junk food. Sada kada smo detaljno pretresli njegove prehrambene navike, ali i probavni trakt možemo na villu.

Nije to neki glamur. Sala za sastanke u podrumu na idealnoj temperaturi, četiri sobe s pripadajućim kupaonicama, kuhinja, natkriveni bazen gdje se premijer vjerojatno banja s klincima, dok slušaju Beethovena ili možda Lidiju Bačić.

U sklopu ville je i objekt gdje spava silno osiguranje koje čuva premijera, obično na tržnicu ide s diskretnim “gorilama” no uvijek ga čuvaju pod budnim okom. Bez brige, Plenky nije šaljivdžija pa ne pobjegne svom osiguranju kao vicmaher Stipe Mesić.

Costabella je najmanje razvikana državna vila koja je pod ingerencijom MUP-a, poznata je kao “Vila Capone”, po šefu jedne od najvećih mafijaških obitelji Alu Caponeu koji je koristio tu kuću početkom 20-ih godina prošlog stoljeća.

Osim na Brijune 90-ih su u villu voljele navratiti Ankica i Neve, supruga i kćerka bivšeg predsjednika Tuđmana. U villi su ljetovali i neki drugi dužnosnici nekih drugih država na poziv ili su je jednostavno zakupili, kao što rade i s Brijunima.

Nekih detaljnijih fotki “Costabelle” nema, jer se kriju ko “zmija noge”, zašto bi javnost vizualizirala Plenkovića uz bazen dok mu saft punjenih paprika curi niz bradu. Drago nam je da smo ostali pošteđeni tih prizora, no bez obzira na sve, želimo mu ugodan odmor i što manje gaziranog.

I tako HDZ svakog ljeta osvoji Rijeku, jer još uvijek nikako drugačije ne može. Barem za sad!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI