MISLI LI ON TO I NA HRVATSKU? Vučić optužio zemlje u regiji da ‘brutalno lažu’ o broju testiranih i zaraženih, a i sam je bio optužen da to čini

screenshot

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u utorak je gostovao na provladinoj komercijalnoj televiziji Pink gdje je rekao da pojedini u regiji ‘brutalno lažu’ o broju testiranih i zaraženih osoba koronavirusom da bi potom naglasio da Beograd objavljuje stvarne brojke.

Vučić tvrdi da neke države u regiji zbog uspješnosti turističke sezone fingiraju brojeve novozaraženih koronavirusom, ustvrdivši kako je “jasno da dobar dio ljudi koji stižu s ljetovanja iz Crne Gore, Grčke i Hrvatske” dolazi zaražen.

Dodao je i da bi epidemiološka situacija u Srbiji bila povoljnija da je više cijepljenih.


Valja napomenuti da uz ove optužbe niti u jednom trenutku nije rekao odakle mu podaci na kojima temelji svoje tvrdnje.

Zanimljivo je da Vučić zemlje iz regije proziva za laganje o broju zaraženih kada se upravo njegov režim bio suočen s identičnim optužbama.Podsjetimo, srbijanski liječnici, okupljeni u neformalnoj skupini ‘Ujedinjeni protiv covida’, zatražili su u srpnju 2020. od Vlade Srbije smjenu Kriznog stožera za borbu protiv koronavirusa, te istragu navodnog prikrivanja epidemioloških podataka o epidemiji covida 19. Pojedini mediji također su pisali da se podaci o umrlima ‘friziraju’, a sve se događalo nakon popuštanja mjera prije izbora te rasta broja zaraženih nakon što su izbori prošli.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI