Miroslav Škoro: Spreman sam postati premijer

Davor Pongracic/Cropix

Čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro u N1 Studiju uživo za početak je prokomentirao poruku koju je jutros u video obraćanju uputio liderima SDP-a i HDZ-a, poručivši im kako će ih praćkom gađati s pet kamenčića i pogoditi tamo gdje ih boli.

“To je figurativno i odnosi se na prispodobu o Davidu i Golijatu, kada je David kamenčićima pobijedio Golijata i donio pobjedu svojoj vojsci. I ovdje se čini da je to borba između Davida i Golijata”, rekao je Škoro pa dodao da je u kampanji Domovinski pokret među glavnim temama, dok je sve drugo palo u drugi plan.

Upitan nije li prije svega to poruka njihovim glasačima, a ne liderima, rekao je kako je to poruka i jednima i drugima.

“Nikada nisam niti ću dijeliti ljude na to tko je član koje stranke. Mora postojati mogućnost diskrecijskog prava svakog birača da zaokruži ono što misli da je bolje”, govori. Ističe da je promjena nužna jer se vidi što su HDZ i SDP učinili proteklih 20 godina.

Pozvao ljude na krv, suze i znoj

“Ovo je poruka što će biti na stolu kada ćemo pregovarati i biračima da mogu napraviti puno. Pa ne pozivam ja ljude na feštu, pozivam ih na krv, suze i znoj, sve što treba za promjenu, a promjena neće biti lagana. Podjela sada je na sustav – na Golijata i tihu većinu ljudi – na Davida”, poručio je.



Škoro kaže da se ne želi igrati vidovitog Milana pa predviđati što će biti nakon izbora. Istaknuo je kako on spada u poduzetnike, stoga se ima gdje vratiti. Spreman je, kaže, ostati izvan vlasti. A ako dođe na vlast, kaže kako nema potreba da ide iz politike.

“Postoje poslovi u kojima čovjek može skrbiti za svoju obitelj”, rekao je, dodavši kako ne vidi problem u tome da čovjek radi dva posla i zašto bi trebao biti profesionalni političar.

Ponovio je da se Domovinski pokret zalaže za promjene. Ni Plenkovića ni Bernardića ne bi podržao za poziciju premijera. “Iz više razloga. Pokazali su da to nije za njih, mišlju, riječju i djelom.”

Upitan tko bi bio treći kandidat, rekao je kako treba pričekati što će reći birači. Na pitanje bi li bio voljan preuzeti odgovornost na sebe i biti premijer, jasno je odgovorio: “Spreman sam.”

Za sebe kaže da može razgovarati s različitim profilom ljudi. “Takav sam, takvog me majka rodila… Skupili smo širok dijapazon nezadovoljnika HDZ-om i SDP-om, ali da smo ekstrem, s tim se ne mogu složiti… To je čar politike, da se traži zajednički nazivnik, samo je način kako će se provesti je nešto što nas dijeli. Neki bi otimali, neki bi dali više ovlasti državi, neki više poduzetnicima… Dobro je da imamo toliko različitih gledišta o istim stavovima”, prokomentirao je trenutačnu situaciju u političkoj areni.

Upitan koja je razlika između njih i HDZ-a, rekao je: “Mi nećemo doživljavati politiku kao sredstvo za ostvarivanje vlastitog probitka”, prenosi N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI