MIRO KOVAČ POTPUNO SE OGOLIO: Otkrio sve o velikoj koaliciji! Što se doista priprema Hrvatskoj?

Zarko Basic/PIXSELL

Saborski zastupnik HDZ-a Miro Kovač, koji je prije nekoliko tjedana najaio kandidaturu za predsjednika svoje stranke, na društvenim se mrežama očitovao o sve učestalijim najavama velike koalicije, njegov osvrt u potpunosti prenosimo:

Dok se u Hrvatskoj špekulira o navodnoj “neizbježnosti” tzv. velike koalicije, neki je čak prizivaju, u Njemačkoj je taj “poslovni model” sve više predmet ozbiljnih kritika. Vrlo je poučan ishod prekjučerašnjih izbora u njemačkoj saveznoj zemlji Tiringiji, gdje je Martin Luther prije 500 godina preveo Bibliju na njemački jezik. Nakon izbora u Saskoj i Brandenburgu nastavio se negativni trend za CDU, Kršćansko-demokratsku stranku kancelarke Angele Merkel, na području bivše Istočne Njemačke. Taj je dio Njemačke do 1990. godine, kao i Hrvatska, bio obilježen komunističkim sustavom i prošao dugu političko-ekonomsko-socijalnu transformaciju.

Na izborima u Tiringiji pobijedili su postkomunisti, slijedi ih desna Alternativa za Njemačku, a CDU kao najveća njemačka stranka završila je tek na trećem mjestu. Kako kritičari u Njemačkoj tvrde, CDU plaća cijenu za strategiju otvaranja za raznorazne saveze i preuzimanje “zelenih” i “crvenih” programskih pozicija. Stranci pokojnog kancelara Helmuta Kohla, kako kažu, prijeti gubitak identiteta. Nasuprot tome, u interesu je Hrvatske, u ovim vremenima obilježenima procesima globalizacije, europeizacije i pojačanih migracija, da HDZ kao stožerna politička stranka hrvatskog naroda zadrži svoju autentičnost, svoj identitet, svoje temeljne vrijednosti kao što su državotvorstvo, domoljublje, promicanje nacionalnih interesa, kršćanski svjetonazor. Jedino takav HDZ može osigurati da Hrvatska bude čvrsto, otporno i tolerantno društvo.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI