MIRO BULJ SE POHVALIO ODLUKOM: ‘U Sinju ukidamo obvezu nošenja maski u školama!’ Stigao mu odgovor Capaka: ‘Nemaju pravo’

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj otkrio je i  pohvalio se  da je Stožer civilne zaštite Grada Sinja prihvatio njegov prijedlog ukidanja obveznog nošenja maski u školama.

“Stožer civilne zaštite Grad Sinja kao nadležan Stožer prihvatio je moj prijedlog da se donese Odluka o preporuci ukidanja obveze nošenja maski za učenike, učitelje, nastavnike i profesore osnovnih i srednjih škola na području Grada Sinja”, rekao je Bulj.

“Smatram da je obveza nošenja maski u osnovnim i srednjim školama upitne svrhovitosti s obzirom da se učenici koje se obvezuje na nošenje maski druže za vrijeme velikog odmora, malih odbora i prije i poslije nastave ne poštujući nikakve epidemiološke mjere”, dodao je sinjski gradonačelnik.

Na sve je reagirao  i Krunoslav Capak iz nacionalnog stožera. Smatra da je odluka donesena u Sinju upitna.

“Vi znate da su donesene preporuke po kojima učenici od 5. do 8. razreda osnovne škole i oni u srednjim školama, moraju nositi zaštitne maskice ukoliko im se ne može omogućiti dovoljan razmak u učionicama(…). Po mom mišljenju sinjska je odluka neutemeljena. Osim toga oni nemaju ni formalno pravo za donošenje takve odluke jer je nju trebao odobriti osnivač ustanove, odnosno škole, a to je u ovom slučaju Splitsko – dalmatinska županija”, naglasio je problematiku.



 

Oglasio se i Damir Gabrić kao načelnik županijskog Stožera, i on smatra da Sinjani nemaju takve ovlasti: “Pa ne mogu oni odlučiti hoće li se nosti maske ili ne”, rekao je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI