MINISTRICA VUČKOVIĆ OBIŠLA JE STRADALA PODRUČJA: ‘Poljoprivrednici pomoć mogu očekivati u roku od dva mjeseca’

Tomislav Kristo/Cropix

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar u petak su obišli područja stradala uslijed nevremena.

“Ovdje će nam trebati dani dok ne uspostavimo normalno stanje i, ono što je najviše zabrinjavajuće, na trajnim nasadima su štete takve da će se jedan dio nasada morati baciti van, a od onog što je ostalo sljedeće dvije-tri godine neće biti punog uroda”, istaknuo je Kolar komentirajući štetu.

“Jako velike štete ovdje u Kumrovcu, ne samo na poljoprivrednim nasadima, nego i na stambenim objektima. Kuće su nam oštećene, ne samo u poplavi, nego i od tuče, a i naše javne ustanove”, dodao je načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt.

“Mi smo prošle godine na inicijativu predsjednika Vlade RH i uz potporu Vlade osigurali dodatna sredstva za ublažavanje posljedica gubitka prihoda. To je neinvesticijska potpora”, naglasila je ministrica Vučković.

Dodala je i da poljoprivrednici pomoć za gubitak prihoda i brzo saniranje posljedica nevremena mogu očekivati u roku od oko dva mjeseca.



“Zaštita su mreže, zaštita su osiguranje. Nama je poljoprivreda u fokusu, to je strateška djelatnost, poljoprivreda može biti i profitabilna i bitna je za vitalne ruralne zajednice”, rekla je Vučković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI