MINISTRICA VUČKOVIĆ HVALI MARIĆA: ‘On je izvanredan stručnjak, sjajan je kolega i čovjek’

Tomislav Kristo/Cropix

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u srijedu je razgovarala sa varaždinskim županom Anđelkom Stričakom oko tuče koja je ostavila velike štete na tom području. Na sastanku su bili i predstavnici jedinica lokalne samouprave i lokalni proizvođači cvijeća. Ministrica se osvrnula na ostavku ministra financija Zdravka Marića, ali je i najavila obnovu poljoprivrednog potencijala.

“Sjajno sam surađivala s potpredsjednikom Vlade, on je izvanredan stručnjak, puno je učinio po pitanju strateških hrvatskih ciljeva, pa i poljoprivrednih ciljeva, također je sjajan kolega i čovjek”, komentirala je Marićevu ostavku.
“Naravno da nam nikome nije svejedno, no poštujemo odluku”, nastavila je.
Oko obnove štete kazala je kako je ministarstvo u suradnji sa županijama donijelo neke odluke.
“Naša savjetodavna služba nastoji ih uvjeriti da neće imati problema, da se ne smije odustati i da će svatko imati svojeg osobnog savjetnika”, kazala je Vučković.

“U suradnji sa županijama donijeli smo odluke, a vezano uz gubitak ovogodišnjeg prihoda. Moramo pričekati konačne upise u registre. Programi su pripremljeni. Poljoprivrednicima i cvjećarima želim poslati poruku da će sve biti ugovoreno i isplaćeno u najkraćem mogućem roku”, dodala je ministrica.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI