MINISTRICA TRAMIŠAK ŠOKIRANA PLJAČKOM INA-e: `Najvažnija poruka je da institucije postoje´

Screenshot/N1

Ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Nataša Tramišak za N1 osvrnula se na pljačku nekadašnje hrvatske naftne kompanije, u kojoj je oštećena za milijardu kuna.

Tramišak je pritom izjavila da se u slaže s kolegom Primorcem i smatra da je to apsolutno neprihvatljivo te da joj je bio šok uopće takvo što vidjeti u medijima, ali “najvažnija poruka je da institucije postoje, te da ih moramo jačati ne bismo li spriječili nastanak ovakvih situacija”.

“Treba vidjeti tko je sve odgovoran, sve koji se pojavljuju u priči o ovoj pljački treba sankcionirati”, dodala je.

Zatim je bilo riječi i o partnerskom sporazumu vrijednom 9 milijardi eura koji je prihvatila Europska komisija. “Proces je napredovao sporije nego što se očekivalo. U fazi smo preklapanja dvaju programskih razdoblja”, rekla je Tramišak.

Dodala je da “je EK donijela odluku o instrumentu nove generacije, što je oduzelo puno administrativnih procesa. Trebamo na dobar i kvalitetan način odgovoriti svim potrebama koje se pojavljuju, pripremiti se za budućnost i stvoriti otpornost gospodarstva”.



Naglasila je da je velik broj ugovora u tijeku te u daljnjoj fazi realizacije, a vjeruje da će se do kraja godine izraditi prvi pozivi i nacrti.

Ustvrdila je da “ima prostora za sve poduzetnike, a procese treba olakšati za sve”.  Istaknula je da  “su to procesi koji moraju biti jednostavni, ali ovakav dio posla je takav da treba proučiti puno dokumentacije; ali ovo su sredstva svih poreznih obveznika, gospodarstvenika i poduzetnika, tako da nije nebitan način na koji će se postavljati ove procedure”.

“Zato pozivam sve da prate sve informacije koje ćemo objavljivati. imamo jasniji i veći teritorijalni fokus i idemo prema ruralnim i nerazvijenim dijelovima Hrvatske”, zaključila je Tramišak.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI